Știri

Third slide

CNI constată că ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese

31 mai, 2013, 18:07

Vizualizări: 1498

Ministrul Sănătății Andrei Usatîi a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în momentul în care a încercat reorganizarea mai multor instituții medicale publice. Cel puțin asta afirmă Comisia Națională pentru Integritate (CNI), într-un comunicat datat cu 23 mai, dar care se pare că a fost plasat pe site-ul oficial al acestei instituții abia peste o săptămână.

Third slide

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, se pronunță pentru legalizarea plăților informale la medic

31 mai, 2013, 17:38

Vizualizări: 1996

Plățile informale ar putea fi legalizate, iar banii strânși pe această cale – concentrați într-un buget special al fiecărui spital. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, care dă asigurări că o asemenea soluție pentru diminuarea corupției în sistemul medical va fi aplicată până la sfârșitul actualului său mandat de ministru.

Third slide

INIȚIATIVĂ / Bolnavii de diabet ar putea obține prescripții pentru insulină și de la medicii endocrinologi

31 mai, 2013, 15:47

Vizualizări: 745

Medicii endocrinologi ar putea obține dreptul de a prescrie insulină diabeticilor dependenți de acest medicament. După ce Ministerul Sănătății a inclus acest preparat de care depinde viața multora dintre bolnavii de diabet în lista medicamentelor compensate, singurul care a rămas abilitat cu acest drept este medicul de familie.

Third slide

Bacteriologul Julius Richard Petri, omagiat de Google

31 mai, 2013, 13:22

Vizualizări: 510

Renumitul bacteriolog Julius Richard Petri, care a inventat vasul ce îi poartă numele, este omagiat astăzi de Google, printr-un Doodle (antetul grafic care apare pe pagina de start a celui mai mare motor de căutare din lume), la 161 de ani de la naștere.

Third slide

Miezul de nucă reduce nivelul colesterolului

31 mai, 2013, 12:07

Vizualizări: 624

Miezul și uleiul de nucă reduc nivelul colesterolului din sânge. Totodată, consumul acestor produse scade și riscul bolilor cardiovasculare, arată rezultatele unui nou studiu realizat de cercetători americani de la Universitățile Tufts și Pennsylvania.

Third slide

Recomandări ale OMS pentru reducerea consumului de tutun

31 mai, 2013, 10:37

Vizualizări: 1128

Fumatul ucide aproape jumătate dintre dependenții de acest viciu, anual fiind înregistrate aproximativ 6 milioane de decese. În peste 600 de mii de cazuri este vorba de fumători pasivi. Cele mai frecvente cauze de deces sunt bolile de inimă, astmul, dar și alte afecțiuni. De regulă efectele negative ale țigărilor sunt vizibile peste mulți ani. Totodată, fumatul este un factor de risc în cazul a șase din opt boli cu cea mai înaltă rată de mortalitate la nivel mondial.

Third slide

Replica Miinisterului Sănătății: Statul nu are 2,6 miliarde de lei pentru reabilitarea serviciului de Urgență

31 mai, 2013, 10:13

Vizualizări: 1882

Ministerul Sănătății vine cu o reacție după ce mai mulți specialiști au egalat cu eșecul planul autorităților de a salva serviciul de Urgență prin instituirea unui parteneriat public-privat. Într-un comunicat publicat pe pagina oficială a instituției se menționează că pentru reabilitarea serviciului de Urgență sunt necesari foarte mulți bani, iar statul nu-i are.

Third slide

31 mai 2013 – Ziua Mondială fără Tutun

30 mai, 2013, 18:16

Vizualizări: 581

Vă invităm să participaţi vineri, 31 mai, 2013, la activităţile consacrate Zilei Mondiale fără Turun în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2013.

Third slide

O treime din populația Federației Ruse, obeză

30 mai, 2013, 18:00

Vizualizări: 409

Rusii consuma mult prea multe alimente bogate în calorii, cantități prea mari de sare și zahăr, motiv pentru care o treime din populație are probleme cu surplusul de greutate, transmite medportal.ru. Declarația a fost făcută de Zoia Sereda, șefa Departamentului de promovare a unui stil sănătos de viață din cadrul Ministerului rus al Sănătății, la un congres al ecologiștilor.

Third slide

Se caută privați cu cel puțin 100.000 de euro în cont, care să facă investiții la Institutul Oncologic

30 mai, 2013, 17:23

Vizualizări: 1537

Ministerul Sănătății apelează din nou la agenți economici privați, în încercarea de a salva Serviciul de radioterapie. Instituția a anunțat că intenționează să stabilească un parteneriat public privat pentru a procura mai multe utilaje medicale și așteaptă propuneri în următoarele două luni.