Știri Interne

Third slide

7 milioane de euro colectate de caritate.md în șase ani de activitate. Fondatorii amenință RISE că vor apela la justiție pentru a-și apăra demnitatea

20 februarie, 2018, 20:30

Vizualizări: 90

Svetlana Saincus, unul dintre co-fondatorii caritate.md a anunțat astăzi că se va adresa în instanță după mediatizarea investigației realizată de RISE Moldova. Aceasta acuză jurnaliștii de defăimare. Cu toate acestea, administratorul Platformei a declarat că se retrage și lasă pe alții să se ocupe de caritate în Moldova.

Third slide

Google, Youtube, Facebook, principalele surse de informare despre vaccinare printre unii părinți din Moldova. De ce nu mai cred în imunizare

20 februarie, 2018, 16:58

Vizualizări: 43

Frica de reacții adverse periculoase este principalul motiv din care unii dintre părinți refuză să-și vaccineze copiii. Este practic principala întrebare pe care o adresează în momentul în care trebuie să decidă dacă își imunizează sau nu copiii. De asemenea, unii părinți cred că vaccinurile produse în Europa sunt mai bune decât cele fabricate în India, afirmând că primele ar fi „pentru oameni albi”, de aceea sunt suportate mai ușor de copii.

Third slide

Ministerul Sănătății refuză să facă comentarii până în acest moment pe marginea copiilor care ar fi fost băgați fictiv sub bisturiu în Turcia. „Vom cere explicații”...

19 februarie, 2018, 20:05

Vizualizări: 1279

Ministerul Sănătății nu a fost apt să comenteze în vreun fel, până la această oră, investigația RISE Moldova privind cazurile în care micuți cu probleme la inimă ar fi ajuns sub bisturiul unor chirurgi din Turcia fără ca să fie operați în realitate. Cel puțin prin prisma celor două cazuri reflectate de jurnaliști apare o întrebare: de ce părinții sunt mințiți că în Moldova niciun fel de operații la inimă la copii nu se fac?

Third slide

Copii băgați fictiv sub bisturiu. Business pornit pe bani din caritate, sub umbrelă de partid?

19 februarie, 2018, 13:11

Vizualizări: 3271

Copiii bolnavi și donațiile par să fie o combinație pentru o afacere de succes pentru cei fără scrupule. RISE Moldova a publicat astăzi o investigație în care scoate la iveală o afacere profitabilă pornită tocmai în baza copiilor bolnavi care pare să fi fost tratați fictiv într-o clinică din Turcia, totul pe banii din donații ale oamenilor. Extrem de grav este și faptul că toată această afacere pare să fie protejată politic.

Third slide

Continuăm să producem teancuri de dosare penale din cauza unor lacune în legislație. Cum vrea Moldova să ajute consumatorii de droguri să nu mai ajungă după gratii

19 februarie, 2018, 12:21

Vizualizări: 581

Majoritatea consumatorilor de droguri prinși de poliție cu cea mai infimă cantitate de stupefiante, de obicei pentru consum propriu, sunt reținuți și riscă închisoare. Deși dependența de droguri e considerată o maladie, iar consumatorii au nevoie de tratament, legislația Republicii Moldova are încă destul de multe lacune, iar una dintre ele e că nu prevede și alternative încarcerării.

Third slide

„Mi-e teamă de lumea de afară, că va trebui să merg la doctor”. Ce știu deținutele de la Rusca despre bolile potențial mortale ale femeilor

17 februarie, 2018, 12:32

Vizualizări: 2155

Știm cu toții că prevenirea este cheia unei vieți sănătoase, dar ce facem când nu avem acces la informație, când privim cerul și visăm la libertate, acea libertate fizică departe de niște pereți care te separă de restul lumii?

Third slide

8 Mituri despre gripă. Părinții trebuie să înceteze să creadă în ele

17 februarie, 2018, 08:25

Vizualizări: 207

Apariția gripei nu este niciodată plăcută, dar dacă dăm crezare miturilor, ne facem mult mai mult rău. Numai în SUA gripa a răpit viața a 50.000 de persoane, printre care și 60 de copii. Gripa răpește vieți nu doar în America, Europa este afectată, de asemenea, din cauza ratelor de vaccinare extrem de scăzute. La aceasta se adaugă înțelegerea absolut greșită a ceea ce este gripa. Iată câteva mituri despre gripă:

Third slide

Sexolog clinician în Elveția: istoria moldovencei care ajută elvețienii să-și redescopere sexualitatea

16 februarie, 2018, 14:19

Vizualizări: 847

Natalia Pavalachi a plecat din Republica Moldova în 2004, când țara începuse să fie afectată de o emigrare în masă, în mare parte oamenii alegând să plece ilegal din cauza sărăciei. Cazul Nataliei e cumva diferit - tocmai absolvise Universitatea, făcuse Dreptul, dar nu era nici fiică de judecător și nici de avocat și nu credea că are șanse să facă o carieră performantă, fără să i se pună bețe în roate.

Third slide

Al doilea caz de rujeolă în Moldova a fost confirmat la un copil de 7 ani

16 februarie, 2018, 11:21

Vizualizări: 541

Ieri a fost confirmată prezența rujeolei la un copil de 7 ani din raionul Râșcani, care a venit cu familia din regiunea Odessa, Ucraina.

Third slide

Moldova a decis să bage doctorii la închisoare pentru legături pretinse cu companiile farmaceutice. Ce soluții deștepte au alte state

15 februarie, 2018, 21:04

Vizualizări: 2803

Mâine se face o săptămână de când CNA și procurorii anticorupție au descins în mai multe instituții medicale și au reținut mai mulți medici pentru legături cu companiile farmaceutice. Abia luni Ministerul Sănătății a venit cu o reacție acidă, în care a condamnat comportamentul coruptibil al lucrătorilor medicali, secretarul de stat numindu-i „impurități”.