Știri Externe

Third slide

COVID-19: cum se infectează medicii și de ce ei fac formele severe ale bolii

02 aprilie, 2020, 19:10

Vizualizări: 2692

În lupta cu COVID-19, personalul medical din toată lumea plătește cel mai mare preț. Mii de lucrători s-au infectat, iar numărul celor decedați crește constant. Doctori, asistenți medicali, alt personal al spitalelor – fac parte din grupul de risc înalt, chiar dacă au echipamente de protecție și măști. Chiar și boala, ei o suportă mult mai greu decât alți pacienți.

Third slide

O țară din UE renunță la testele rapide pentru diagnosticarea COVID-19, procurate din China

26 martie, 2020, 19:34

Vizualizări: 365

Laboratoarele microbiologice spaniole au raportat că testele pentru diagnosticul noului coronavirus, achiziționate de autorități, au o sensibilitate de doar 30%, în timp ce ar fi trebuit să depășească 80%.

Third slide

Ministrul Sănătății din România a demisionat în plină epidemie de COVID-19

26 martie, 2020, 10:52

Vizualizări: 457

Informația a fost confirmată de premierul Ludovic Orban. Acesta l-a propus în funcție de ministru pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

Third slide

Tratament experimental pentru pacienții cu coronavirus din România

24 martie, 2020, 18:31

Vizualizări: 486

Un tratament experimental împotriva coronavirusului, care a fost folosit și în China și care face parte dintr-un program masiv de testare al OMS, este utilizat în cazul pacienților din România. Compania producătoare a anunțat că donează Ministerului Sănătății de la București medicamentul anti-HIV pentru 8.000 de pacienți cu COVID-19.

Third slide

COVID-19: cât poate dura carantina și care sunt costurile acesteia

23 martie, 2020, 19:11

Vizualizări: 1599

Izolarea la domiciliu sau carantina, este o măsură ce face parte din strategia de supresie a noului coronavirus, COVID-19, care vine la pachet cu păstrarea distanței sociale, igiena personală și limitarea circulației oamenilor dintr-o țară în alta. Totuși, fiecare persoană, care s-a autoizolat la domiciliu, se întreabă cât va dura această perioadă, deloc ușoară pentru majoritatea dintre noi. Află în continuare care sunt etapele carantinei și cum pot evolua lucrurile.

Third slide

COVID-19: Ce opțiuni au statele, inclusiv Moldova, pentru a ține sub control noul tip de Coronavirus

23 martie, 2020, 14:58

Vizualizări: 560

De la debutul noului coronavirus pe continentul european, multe țări au întreprins măsuri pentru a-și apăra locuitorii – de la respectarea distanței sociale și carantina la domiciliu, până la închiderea hotarelor de acces în țară. Urmăriți în continuare cât de eficiente sunt aceste măsuri în lumina prezicerilor specialiștilor în statistică și care sunt opțiunile de luptă cu noul coronavirus.

Third slide

Un spital din România s-a închis din cauza coronavirusului

23 martie, 2020, 14:48

Vizualizări: 696

Situația disperată de la Spitalul Județean Suceava a făcut ca unitatea medicală să intre în carantină și să fie închisă. Nu mai puțin de 27 de cadre medicale, 19 medici și opt asistente și infirmiere au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirus.

Third slide

Ordonanță militară în România: se închid cabinetele stomatologice, se limitează circulația, iar străinii nu mai pot intra în țară

21 martie, 2020, 22:32

Vizualizări: 571

Noi restricții au fost anunțate în această seară de Ministerul de Interne al României, cu scopul de a limita răspândirea pandemiei de Covid-19. Ordonanța militară prevede mai multe resctricții: se interzic grupurile mai mari de trei persoane în afara locuinței, iar noaptea se poate ieși din casă numai cu motiv, se închid mall-urile; străinii nu mai au voie să intre în România, cu unele excepții. Slujbele religioase vor fi oficiate cu bisericile închise și transmise online sau la televizor.

Third slide

Un medic italian a decedat în urma complicațiilor provocate de Covid-19, după ce a fost nevoit să trateze pacienți fără mănuși. Ar fi al 13-lea doctor care își pierde viața, salvând pacienți

20 martie, 2020, 19:19

Vizualizări: 6852

Chiar înainte de a fi testat pentru Covid-19, Marcello Natali a acordat un interviu pentru Euronews și a povestit cât de gravă este situația medicilor care tratează pacienți cu Covid-19. Medicul avea numai o sticlă de dezinfectant și și-a arătat masca de față. Dar în ceea ce privește mănușile de protecție? „S-au epuizat”, a spus el pentru Euronews la sfârșitul lunii trecute. „Cu siguranță, nu eram pregătiți să facem față acestei situații”.

Third slide

COVID-19: cum aerul poluat agravează impactul virusului asupra sănătății

20 martie, 2020, 12:29

Vizualizări: 224

Experiența Chinei, Italiei și Iranului demonstrează cât de importantă este investiția într-un mediu înconjurător mai curat, pentru a opri impactul distructiv al COVID-19 asupra sănătății populației. Răspândirea noului coronavirus a devenit un motiv pentru care savanții au luat o pauză pentru a reflecta asupra factorilor de mediu, ce i-au favorizat răspândirea.