Știri Externe

Third slide

Boala care distruge orice șansă la viață. Povestea emoționantă a doi bolnavi care s-au cunoscut în spital

19 aprilie, 2018, 12:19

Vizualizări: 305

Este vorba despre povestea de dragoste dintre Kaila și soțul ei, Matt Maartensz, în vârstă de 29 de ani, care a atins inimile multora în timp ce se lupta cu fibroza chistică. El a pierdut lupta cu boala pe 31 martie, murind acasă, alături de soția lui.

Third slide

Primul transplant pulmonar a fost realizat în România

18 aprilie, 2018, 13:17

Vizualizări: 464

După mai mulți ani de așteptare, în sfârșit s-a desfășurat primul transplant de plămâni în România, la Spitalul „Sfânta Maria” din București. Intervenția a început în această dimineață devreme și a fost ținută în secret. Transplantul dublu s-a finalizat cu succes cu puțin timp în urmă.

Third slide

Țara unde părinții copiilor cu autism sunt lăsați să se descurce cum pot

18 aprilie, 2018, 10:03

Vizualizări: 302

În România sunt, oficial, în jur de 10.000 de persoane care au autism. Neoficial, numărul ar fi de trei ori mai mare. Statul nu are o imagine exactă a dimensiunii fenomenului şi nici programe de ajutor.

Third slide

Nu folosiți niciodată uscătoare de mâini în toaletele publice

17 aprilie, 2018, 10:23

Vizualizări: 1637

Spălarea mâinilor după orice activitate pe care o realizați este una dintre cele mai elementare măsuri de igienă. Știați că folosirea unui uscător de mâini poate să compromită acest obicei util? Uscătoarele cu aer cald sunt un loc prielnic pentru germenii ce se ascund în baie după ce toaleta este spălată. Printre germenii care se găsesc în mod obișnuit în uscătoare sunt E coli, care pot provoca apariția unor intoxicații alimentare - diaree și vărsături.

Third slide

Protest spontan al medicilor de pe platforma Fundeni. Angajaţi din trei spitale, nemulțumiți de sporurile la salarii

12 aprilie, 2018, 16:59

Vizualizări: 1431

Câteva zeci de angajaţi ai Institutului pentru Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu din cadrul Spitalului Fundeni din București au întrerupt astăzi lucrul şi au ieşit în curtea unităţii medicale, într-un protest spontan.

Third slide

Dacă vreți să mai reduceți din stres, renunțați la rețelele de socializare

10 aprilie, 2018, 17:06

Vizualizări: 378

Renunțarea la rețeaua de socializare Facebook vă poate reduce dramatic stresul, arată un nou studiu realizat de cercetătorii din Australia. Scandalul Cambridge Analytica, cunoscut și ca cea mai mare scurgere de date din istoria Facebook, i-a provocat acesteia pierderea a cel puțin un milion de utilizatori zilnic în Statele Unite și Canada.

Third slide

Povestea doctorului care are o condiție neurologică rară. El simte toată durerea pacienților săi

04 aprilie, 2018, 14:39

Vizualizări: 925

Pentru doctorul Joel Salinas muzica creează culori, numerele au personalitate, iar durerea unei alte persoane o simte aproape ca pe o durere a lui. El a crezut că așa e normal să simți lumea, până a ales medicina.

Third slide

Un vaccin pentru prevenirea cancerului de sân și limfom ar putea fi testat pe oameni

03 aprilie, 2018, 12:32

Vizualizări: 441

Cercetătorii au descoperit un vaccin injectabil care ar putea preveni cancerul de sân și linfomul. Acesta este testat acum pe șoareci, iar savanții spun că medicamentul și-a dovedit eficacitatea, eliminând urmele mai multor tipuri de tumori, inclusiv metastazele netratate.

Third slide

„Sindromul Italia” ar putea deveni o patologie psihiatrică

29 martie, 2018, 12:04

Vizualizări: 1770

Aproximativ 5% dintre pacientele internate la Institutul Socola din Iaşi în 2017 sunt femei care au lucrat în Italia, afirmă Petronela Nechita, medic specialist psihiatru în cadrul unităţii sanitare, care atrage atenţia că stresul generat de necunoaşterea limbii, nesiguranţa serviciului şi a unei locuinţe stabile, singurătatea şi dorul de familie pot duce la tulburări ce necesită tratament de specialitate.

Third slide

OMS a pornit o reevaluare, după ce particule din plastic au fost găsite în majoritatea apei îmbuteliate

16 martie, 2018, 12:08

Vizualizări: 861

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) lansează o revizuire din punct de vedere al sănătății a buteliilor de plastic după ce aproape fiecare sticlă de apă testată în cea mai mare investigație de acest fel conținea mici particule din material.