Știri Externe

Third slide

Reduceți la maxim 4 săptămâni utilizarea cremelor vaginale cu concentrație mare de estradiol

08 octombrie, 2019, 16:04

Vizualizări: 367

Comitetul de siguranță al EMA (PRAC) a recomandat limitarea utilizării cremelor cu concentrație ridicată de estradiol care conțin 100 micrograme/gram (0,01%) de estradiol la o singură perioadă de tratament de până la 4 săptămâni. Această măsură este menită să reducă la minim riscul de reacții adverse cauzate de estradiolul absorbit în fluxul sanguin din cremele aplicate pentru a trata simptomele atrofiei vaginale la femeile care au trecut prin menopauză.

Third slide

Câștigătorii Premiului Nobel pentru Medicină 2019

07 octombrie, 2019, 15:12

Vizualizări: 1336

Premiul Nobel din acest an la categoria Fiziologie și Medicină a fost acordat la trei cercetători: William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe și Gregg L. Semenza „pentru descoperirile lor despre cum simt celulele și se adaptează la disponibilitatea oxigenului”.

Third slide

Vânzarea medicamentelor pe bază de ranitidină, stopată, din teama de a nu produce cancer

03 octombrie, 2019, 15:04

Vizualizări: 969

Un medicament care conţine ranitidină (Zantac) a fost retras dintr-un mare lanț de farmacii din Statele Unite, din cauza temerilor că ar putea produce cancer. Încă de la jumătatea lunii septembrie a fost demarată o anchetă atât în Statele Unite, cât şi în Canda şi Uniunea Europeană pentru reevaluarea ranitidinei.

Third slide

Femeile nu recunosc semnele unui atac de cord. „Mii de decese inutile”

30 septembrie, 2019, 11:38

Vizualizări: 559

Femeile care suferă de atacuri de inimă mor inutil, deoarece nu reușesc să recunoască simptomele și să ceară la timp îngrijiri adecvate, constată cel mai nou raport al British Heart Foundation, publicat în preajma Zilei Mondiale a Inimii, marcată pe 29 septembrie.

Third slide

Cum s-a dezvoltat în timp și cum ne afectează rezistența la antibiotice

30 septembrie, 2019, 10:34

Vizualizări: 245

În ultimii 70 de ani, medicii au prescris medicamente cunoscute sub numele de agenți antimicrobieni pentru tratarea bolilor infecțioase. Acestea sunt boli care apar din cauza microbilor, cum ar fi bacteriile, virusurile și paraziții. Unele dintre aceste boli pot pune viața în pericol.

Third slide

Asistența medicală primară trebuie finanțată cu minim 1% din PIB. Dacă situația nu se va schimba, 5 miliarde de oameni la nivel mondial vor avea de suferit

27 septembrie, 2019, 16:50

Vizualizări: 791

Până la 5 miliarde de persoane vor fi lipsite de asistență medicală până în 2030 dacă nu vor fi majorate cheltuielile pentru asistența medicală primară, arată cel mai nou raport al Organizației Mondiale a Sănătății privind asistența medicală primară și acoperirea universală cu servicii medicale, prezentat înaintea reuniunii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU privind acoperirea universală cu servicii medicale.

Third slide

Organizația Mondială a Sănătății pentru Europa are un nou director regional

17 septembrie, 2019, 15:17

Vizualizări: 628

Belgianul Hans Kluge a fost ales în funcția de director regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa de către cele 53 de state membre ale regiunii europene. În noul său rol, dr. Kluge va conduce sediul european al OMS și va dezvolta, în colaborare cu miniștrii sănătății din statele membre, strategiile și programele necesare pentru asigurarea și îmbunătățirea sănătății în zona Europei.

Third slide

De ce tot mai mulți oameni iau antidepresive. Ce efecte pot avea 24 de pastile pe zi asupra sănătății

16 septembrie, 2019, 11:20

Vizualizări: 626

Un sfert din populația adultă din Anglia consumă calmante puternice, antidepresive și somnifere. O cifră enormă, spun autoritățile. La sfârșitul lunii martie 2018 se constata că jumătate dintre persoanele care consumă aceste medicamente le administrau de cel puțin 12 luni. Oficialii englezi au declarat că utilizarea pe termen lung de către un număr atât de mare de oameni nu poate fi justificată și este un semn că pacienții devin dependenți.

Third slide

Un medic de familie ar putea îngriji doar 1.000 de pacienți pe an

06 septembrie, 2019, 15:38

Vizualizări: 1309

Asistența medicală primară se confruntă cu dilema numărului mare de pacienți și a sarcinilor care sunt puse pe umerii unui singur medic de familie. Problema devine tot mai acută în întreaga lume. Studiile arată că un medic de familie ar putea îngriji de 983 de pacienți pe an, fără a fi ajutat de vreo echipă. Dacă ar fi ajutat, atunci numărul pacienților pe care i-ar putea deservi poate ajunge și până la 1.500 de pacienți.

Third slide

România va primi peste 4 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru implementarea unor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare

04 septembrie, 2019, 10:19

Vizualizări: 385

Ministerul Sănătăţii va primi de la Uniunea Europeană, în următorii trei ani, aproximativ 22 de milioane de lei de pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creşterea gradului de vaccinare în România, informează un comunicat de presă al instituţiei remis duminică.