Știri Externe

Third slide

Tot ce se știe până acum despre virusul 2019-nCoV: 17 decese, 500 persoane infectate. Transportul public a fost blocat în mai multe orașe

23 ianuarie, 2020, 18:15

Vizualizări: 332

Numărul persoanelor infectate cu virusul 2019-nCoV crește alarmant. Conform ultimelor date disponibile, 500 de persoane s-au îmbolnăvit, iar 17 au decedat. Între timp, transportul public a fost blocat în Wuhan, dar și în alte orașe din apropierea focarului.

Third slide

Țara în care vaccinarea împotriva rotavirusului a diminuat numărul îmbolnăvirilor de diabet de tip I

21 ianuarie, 2020, 18:02

Vizualizări: 608

Vaccinul împotriva rotavirusului (anti-rotaviral) poate avea un efect neprevăzut – protejarea împotriva diabetului zaharat de tip I. Asemenea asociere a fost demonstrată și publicată pentru prima dată în revista JAMA Pediatrics.

Third slide

Cel mai recent virus descoperit mai face o victimă. Numărul infecțiilor s-a triplat în decurs de două zile

20 ianuarie, 2020, 15:34

Vizualizări: 384

Numărul victimelor celui mai recent virus descoperit în China a ajuns la trei. Peste weekend, numărul de îmbolnăviri s-a triplat și trece deja de 200. În toate cazurile este vorba despre persoane care au rude sau au călătorit în Wuhan. Virusul s-a extins în Beijing, Shanghai și Shenzhen, scrie BBC.

Third slide

Al doilea deces în lume după apariția unui nou tip de virus, care provoacă pneumonie

17 ianuarie, 2020, 11:51

Vizualizări: 552

A doua persoană a decedat de pneumonie în orașul chinez central Wuhan după izbucnirea unui virus necunoscut până acum, au declarat autoritățile locale.

Third slide

Lady Gaga a povestit într-un interviu cu un puternic impact emoțional despre violul repetat de la 19 ani, cum luptă cu depresia și durerea cronică

16 ianuarie, 2020, 19:00

Vizualizări: 809

Cântăreața americană Stefani Germanotta, cunoscută publicului larg cu numele de Lady Gaga, a povestit într-un interviu pentru Oprah Winfrey despre problemele sale de sănătate, generate de un viol repetat la vârsta de 19 ani. Cântăreața, în vârstă de 34 de ani, a spus că a reușit să învingă teama și rușinea pentru a spune lumii întregi că viața merită trăită, indiferent cât de grea ar fi calea către recuperare.

Third slide

1.200 de medici francezi amenință că vor demisiona din funcțiile administrative, în semn de protest față de finanțarea spitalelor publice

15 ianuarie, 2020, 22:24

Vizualizări: 316

Într-o scrisoare trimisă marți ministrului Sănătății, Agnès Buzyn, peste 1.200 de șefi de departament și profesori de medicină și chirurgie din mai multe spitale din Franța au anunțat că demisionează din funcțiile administrative, dacă nu va fi soluționată problema finanțării.

Third slide

Chiar și o noapte nedormită poate crește riscul de Alzheimer în cazul bărbaților tineri

12 ianuarie, 2020, 13:32

Vizualizări: 246

Lipsa somnului poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății creierului chiar și la persoanele mai tinere, în special dezvoltarea demenței și Alzheimerului, sugerează un nou studiu publicat de Academia Americană de Neurologie.

Third slide

A murit medicul oncolog rus, Andrei Pavlenko: „Din păcate, boala s-a dovedit a fi extrem de vicleană”. Doctorul avea un blog, unde povestea despre lupta cu cancerul

06 ianuarie, 2020, 18:08

Vizualizări: 14194

La vârsta de doar 41 de ani, a murit ieri, la Sankt-Petersburg. Unul dintre cei mai vestiți chirurgi-oncologi ai Federației Ruse, Andrei Pavlenko. În primăvara anului 2018 el a fost diagnosticat cu adenocarcinom gastric în stadiul trei. Boala evolua asimptomatic, astfel încât șansa recuperării, în momentul aflării diagnozei, era de doar 5%.

Third slide

Anul 2020, declarat anul internațional al asistenților medicali și moașelor

02 ianuarie, 2020, 15:19

Vizualizări: 1004

Celebrat pentru prima dată, anul dedicat asistenților medicali și moașelor oferă o oportunitate unică pentru valorificarea acestor profesii. Astfel, toate națiunile de pe glob își vor uni eforturile pentru a oferi importanță profesiilor de asistent medical și de moașă, dar și a lucra în direcția prevenirii reducerii acestor cadre medicale.

Third slide

Autoritățile americane au refuzat aprobarea injecției pentru HIV cu acțiune îndelungată

26 decembrie, 2019, 12:04

Vizualizări: 400

Divizia pentru medicamente HIV de la GlaxoSmithKline, ViiV Healthcare, a declarat sâmbătă că Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente a refuzat să aprobe injecția pentru HIV cu acțiune îndelungată.