Știri Externe

Third slide

Un test de sânge și urină ar putea permite diagnosticarea autismului la etape timpurii

20 februarie, 2018, 10:46

Vizualizări: 208

Oamenii de știință britanici și italieni se apropie de dezvoltarea unor teste de sânge și de urină pentru autism, ceea ce ar putea duce la diagnosticarea și tratamentul precoce a afecțiunii, scrie CNN.com.

Third slide

Salarii cu 70% mai mari pentru medicii români, din 1 martie. Unele sume vor depăși 4.000 de euro

19 februarie, 2018, 09:50

Vizualizări: 3848

Salariile medicilor din România vor crește cu cel puțin la 70% de la 1 martie. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Unele salarii vor depăși 4.000 de euro, după măririle de la 1 martie, a adăugat ea. Totuși, sunt și cazuri în care salariile vor scădea.

Third slide

Caz scandalos. Un medic și o asistentă de pe Ambulanță riscă sancțiuni, după ce au decis să care o bătrână în spate, ca să o ducă mai repede la spital

17 februarie, 2018, 20:45

Vizualizări: 3847

Un caz înregistrat la Alba a trezit denumirea angajaților din domeniul urgențelor medicale, după ce un echipaj a decis să care în spate aproximativ 100 de metri o bătrână ca aceasta să ajungă mai repede la spital.

Third slide

Cancerul ovarian nu începe în ovare: „Ucigașul silențios” începe în trompele uterine

16 februarie, 2018, 12:45

Vizualizări: 949

Cancerul ovarian nu începe în ovare, a arătat un număr tot mai mare de cercetări. Două studii recente au confirmat afirmațiile anterioare că boala mortală începe, de fapt, în trompele uterine.

Third slide

Fără medici la Urgență

15 februarie, 2018, 15:04

Vizualizări: 1916

Tot mai mulți medici români aleg să plece din sistem, fie din cauza unui salariu mizer, fie din cauza condițiilor de muncă și gărzile care îi epuizează. Sute de posturi de medici de urgență sunt libere în spitalele din țară și, mai mult decât atât, concursurile pentru ocuparea posturilor vacante au rămas fără candidați. Medicii își depun candidatura, dar cel mai adesea nu în țară, ci peste hotare, acolo unde găsesc condiții mai bune pentru a-și exercita profesia.

Third slide

O nouă familie de antibiotice a fost descoperită în ... murdărie

14 februarie, 2018, 18:48

Vizualizări: 491

Oamenii de știință americani au descoperit o nouă familie de antibiotice în probele de sol. Compușii naturali ar putea fi utilizați pentru a combate infecțiile greu de tratat, speră membrii echipei Rockefeller University, potrivit BBC.

Third slide

Poveste impresionantă: Medicul care a lăsat Olanda pentru a salva copiii născuți prematur

13 februarie, 2018, 13:45

Vizualizări: 627

Puternică, ambițioasă și neînvinsă de sistemul medical din România, Gabriela Olariu, crede și astăzi că locul ei este printre bebelușii născuți prematur la una din cele mai mari maternități din Timișoara. Cu mai bine de 25 de ani în urmă a refuzat categoric să lase România pentru Olanda și nu îi pare rău, este legată de acest pământ și mai ales de pacienții care și astăzi vin să o viziteze.

Third slide

Europa este vulnerabilă în fața gripei. Rata de vaccinare a scăzut foarte mult

12 februarie, 2018, 18:18

Vizualizări: 276

Supravegherea vaccinării împotriva gripei în rândul grupurilor cu risc sporit a scăzut în regiunea europeană în ultimii șapte ani, iar jumătate dintre țări au raportat o scădere a numărului de doze de vaccin disponibile.

Third slide

Un medicament experimental ar putea ucide gripa într-o singură zi

12 februarie, 2018, 16:55

Vizualizări: 288

O companie japoneză producătoare de preparate farmaceutice susține că deține o pastilă experimentală care poate ucide virusul gripei într-o singură zi.

Third slide

Ministrul Sănătății: Legea vaccinării trebuie să fie o prioritate pentru noi

07 februarie, 2018, 14:55

Vizualizări: 551

Ministrul Sănătăţii din România, Sorina Pintea, a declarat luni seara că Legea vaccinării trebuie să fie o prioritate în prezent şi a susţinut necesitatea unei campanii pro-vaccinare, având în vedere faptul că lunar 20.000 de părinţi refuză să îşi imunizeze copiii.