Banii tăi în sănătate

Third slide

CNAM încalcă legea din nou: a contractat cu miliarde de lei peste 440 de instituții medicale pentru 2020, în lipsă de transparență

06 martie, 2020, 10:15

Vizualizări: 1005

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) susține că a semnat contracte de finanțare cu peste 400 de instituții medicale pe 31 decembrie anul trecut, toate în aceeași zi. Cu toate acestea, instituției i-au trebuit mai bine de două luni să facă publică lista instituțiilor contractate și suma care le-a fost alocată.

Third slide

Guvernul Chicu refuză transparența totală a banilor din Sănătate și menține haosul plăților directe și celor neformale

05 februarie, 2020, 23:15

Vizualizări: 1848

Astăzi, Comisia sănătate și protecție socială din Parlament a examinat proiectul de lege care prevede transparență maximă în gestionarea Fondurilor Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală și l-a susținut pentru prima lectură, ceea ce poate fi un pas major în îmbunătățirea legislației și asigurarea clarității în gestionarea banilor din Sănătate.

Third slide

Republica Moldova, printre statele cu cele mai mari cheltuieli catastrofale pentru servicii medicale

30 ianuarie, 2020, 10:20

Vizualizări: 3193

Un studiu publicat de OMS și realizat de experți din mai multe țări confirmă că în Republica Moldova sănătatea este lux, iar serviciile medicale nu sunt nici pe departe gratuite, chiar și pentru categoriile defavorizate. Din contra, moldovenii și așa prea săraci sunt nevoiți să plătească bani pentru medicamente, servicii la etapa de internare în spital și pentru servicii stomatologice.

Third slide

Lipsă de transparență și haos pe piața farmaceutică din Moldova: mai mult de 3.000 de medicamente au dispărut de pe piață, iar cele rămase sunt mai scumpe

26 decembrie, 2019, 11:58

Vizualizări: 701

Lipsa de transparență, concurența neloială și modificarea legilor în domeniul farmaceutic au avut ca efect dispariția de pe piața din Republica Moldova a aproape 3.000 de medicamente. În timp ce producătorii europeni se retrag, aici găsesc „teren fertil” producătorii din Asia.