Interviuri

Third slide

Interviu cu actorul Sergiu Voloc: „Doctorii nu sunt cei mai corupți. Ei măcar au o meserie, pe când noi avem în țara asta corupți fără nicio altă ocupație”

25 noiembrie, 2013, 17:37

Vizualizări: 2851

Ecuația Voloc – sănătate i se părea absurdă din start. Mi-a spus la telefon că nu are grijă de sănătatea lui, respectiv, nu-și putea imagina ce poate discuta un Voloc care fumează câte două pachete de țigări pe zi și mănâncă aleatoriu, cu un reporter în sănătate. Ne-am întâlnit, totuși. Timp de două ore am discutat despre adicție, sănătate, durere fizică și ruinare psihologică. După cum veți vedea, am filosofat puțin. Este primul meu intervievat care știe mai multe despre sănătate decât lasă să

Third slide

Interviu cu Bogdan Ivănescu, președintele Asociației Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem: „Aproape 10.000 de mămici aleg anual recoltarea de celule stem la naștere”

25 noiembrie, 2013, 15:57

Vizualizări: 511

În jur de 10.000 de mămici din România din 200.000 aleg anual recoltarea celulelor stem la naștere, susține președintele Asociației Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), Bogdan Ivănescu.

Third slide

Interviu cu Dafin Mureșanu, președintele Societății de Neurologie din România: „Sub efectul tehnologiilor, creierul se distorsionează“

15 noiembrie, 2013, 09:50

Vizualizări: 814

Doctorul Dafin Mureşanu, explică, într-un interviu acordat României Libere, când calculatoarele devin nocive pentru copii şi în ce mod afectează tehnologia creierul uman.

Third slide

Interviu cu Victor Siminiuc, șef adjunct la Policlinica Stomatologică Republicană: „Ca orice stomatolog mă uit la dantura oamenilor chiar și când merg pe stradă. Observ că foarte mulți nu au dinți”

11 noiembrie, 2013, 09:59

Vizualizări: 2407

Moldovenii merg la stomatolog când nu mai pot de durere. Nu o fac pentru că nu ar vrea să aibă o dantură perfectă, ci mai mult din lipsă de bani sau de cunoștințe. În plus, stomatologia în Moldova e dezvoltată la Chișinău și subdezvoltată la țară. Cum să ai cetățeni cu dinți sănătoși?

Third slide

Interviu cu Luminița Suveică, directorul Centrului Municipal de Sănătate Publică: „M-a durut plecarea de la Primărie, dar și asta a fost o lecție”

04 noiembrie, 2013, 11:24

Vizualizări: 2998

În Moldova sănătatea publică e practic la pământ. Subiectul e lăsat în umbră. Cel puțin așa se întâmplă la Chișinău, unde în secția cu pricina muncesc doar trei specialiști. Așa că și-a pus în plan să schimbe lucrurile, din acest punct de vedere, începând cu copiii și terminând cu adulții.

Third slide

Interviu cu ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi: „Nu avem 1 miliard de euro pentru a dezvolta nouă zone de sănătate. Vom avea mai puţine spitale regionale”

28 octombrie, 2013, 09:59

Vizualizări: 2406

Ministrul Sănătăţii rămâne optimist, indiferent de circumstanţe. Șeful de la Sănătate promite că vom avea schimbări în termeni record în acest domeniu.

Third slide

Interviu cu Robert Cerari, președinte Asociația „Bare–Rom”: „80% dintre romi sunt neasigurați medical. Când ajung la medic, dacă au bani, beneficiază de servicii, dacă nu, se duc cum au venit”

21 octombrie, 2013, 10:40

Vizualizări: 1105

Ne-am întâlnit în Capitală, în ziua în care l-a dus la Spitalul de Urgență pe Mihai, fiul cel mare. Avea piciorul fracturat de mai bine de o săptămână, dar medicii de la Soroca l-au asigurat că nu e nimic grav. La Chișinău a constatat că Mihai are piciorul rupt. Mărturisește cu regret că asemenea cazuri se produc destul de des în comunitatea în care trăiește și că romii sunt discriminați chiar și atunci când sănătatea lor e în mare pericol. Despre accesul romilor la serviciile de sănătate din Mo

Third slide

Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova: „Unele spitale din Cehia și Chișinău sunt la cam zece ani distanță”

15 octombrie, 2013, 10:08

Vizualizări: 1115

Îi place mult carnea și nu este adeptul dietelor. Crede că obiceiurile, chiar și cele culinare, nu trebuie să se schimbe. Vine cu medicamentele din Praga, însă a avut curaj să se lase pe mâna medicilor de la noi, unde a fost operat de varice. Vorbim în această săptămână despre sănătate cu ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău, Jaromir Kvapil.

Third slide

Mihai Moldovanu, șeful Direcției Municipale de Sănătate: Suntem întotdeauna cu un pas înaintea MinisteruluI Sănătăţii. Noi anticipăm lucrurile pe care ei vor să le facă

07 octombrie, 2013, 16:34

Vizualizări: 1188

Politicienii se schimbă mult atunci când alegerile sunt aproape, și discursurile lor la fel. Nu pot spune cu certitudine dacă verva și nerăbdarea de a face schimbări cât mai multe și mai bune pe care am sesizat-o la domnul Moldovanu are legătură cu aceasta. Fiecare decide pentru sine.

Third slide

Interviu cu Anatolie Guțu, directorul Spitalului Raional Edineț: „Doctorii care muncesc mult trebuie motivați financiar, altfel îi pierdem”

04 octombrie, 2013, 14:42

Vizualizări: 685

A fost mai întâi director adjunct al Spitalului Raional, timp de cinci ani. Pentru a asigura continuitatea proiectelor inițiate, fostul director al instituției medicale l-a convins să preia el conducerea spitalului. A acceptat cu plăcere, mai ales că situația din sistemul de sănătate, dar și din spital, l-a ambiționat să încerce să facă ceva pentru pacienții din raion. Citiți astăzi un interviu cu Anatolie Guțu, directorul Spitalului Raional Edineț