Știri Externe

Third slide

Tehnologie revoluționară în domeniul fertilizării in vitro

25 iunie, 2013, 15:47

Vizualizări: 850

O nouă tehnologie, numită Embryoscop, ar putea contribui substanțial la dezvoltarea fertilizărilor in vitro. Dispozitivul permite medicilor să urmărească dezvoltarea embrionului în timp real, de la etapa fecundării și până la cea a embriotransferului, prin realizarea unor fotografii la interval de doar câteva minute.

Third slide

Miniştrii Sănătăţii din UE adoptă măsuri de înăsprire a legislaţiei privind produsele din tutun

25 iunie, 2013, 12:11

Vizualizări: 191

Statele Uniunii Europene au aprobat la Luxemburg, în cadrul Consiliului pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Politica socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor (EPSCO), o serie de măsuri pentru combaterea fumatului, în pofida presiunilor puternice ale industriei de profil.

Third slide

Pentru sănătate, contează volumul și nu frecvența exercițiilor fizice

25 iunie, 2013, 12:03

Vizualizări: 1110

150 de minute de exerciții fizice sunt la fel de benefice dacă le faci într-o singură repriză, ca și atunci când le împarți pe parcursul mai multor zile din săptămână.

Third slide

Topul celor 10 alimente care vin în ajutorul femeilor

25 iunie, 2013, 06:11

Vizualizări: 1122

Multe femei apelează la diverse produse de îngrijire şi machiaj pentru a-și menține tenul perfect. Totul, pentru a avea o piele cât mai curată, catifelată şi sănătoasă. Prea puţine ştiu, însă, că anumite alimente, precum migdalele, avocado şi iaurtul, le poate oferi rezultatul dorit.

Third slide

Metodă revoluționară de măsurare a pulsului, prin scanarea video a feței persoanei și înregistrarea unor mișcări imperceptibile

25 iunie, 2013, 06:04

Vizualizări: 957

Cercetătorii Laboratorului de știință și Inteligență Artificială al renumitului Institut Tehnologic din Massachusetts (MIT), Statele Unite, au descoperit o metodă care face posibilă măsurarea ritmului cardiac prin scanarea feței umane. Noul algoritm combină mai multe metode cunoscute în domeniul tehnologic drept Computer Vision.

Third slide

Un virus obișnuit ar putea fi responsabil de apariția bolii Alzheimer

24 iunie, 2013, 14:05

Vizualizări: 1326

Un virus obișnuit, numit citomegalovirus, poate contribui la dezvoltarea bolii Alzheimer. O cercetare recentă, realizată de savanții de la Universitatea Rush din Chicago, și care a avut ca obiect de studiu creierul adulților, a stabilit o asociere între răspunsul sistemului imunitar la acest virus și cea mai întâlnită formă de demență.

Third slide

În ultimii 6 ani, vaccinurile antigripale au prevenit în SUA aproximativ 13,6 milioane de îmbolnăviri

24 iunie, 2013, 12:00

Vizualizări: 1343

Vaccinurile antigripale sezonale au prevenit aproximativ 13, 6 milioane de îmbolnăviri de gripă în ultimii şase ani în Statele Unite, conform estimărilor date publicităţii de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Îmbolnăvirilor.

Third slide

Durata generală a vieții ungurilor a crescut cu cinci ani, în mare parte datorită intervențiilor în domeniul bolilor cardiovasculare

27 iunie, 2013, 16:16

Vizualizări: 860

Durata generală a vieții a crescut în Ungaria, în medie, cu cinci ani, dintre care aproape doi ani și jumătate se datorează intervențiilor din domeniu bolilor cardiovasculare. Anunțul a fost făcut de Dr. Kiss Robert Gabor, președinte al Societății Maghiare de Cardiologie.

Third slide

Organizația Mondială a Sănătății cere reguli mai stricte de comercializare a alimentelor pentru a reduce obezitatea în rândul copiilor

24 iunie, 2013, 10:21

Vizualizări: 919

Comercializarea alimentelor cu exces de sare, zahăr și grăsimi, destinate copiilor, are efecte dezastruoase asupra sănătății publice, avertizează specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății.

Third slide

Băuturile energizante cauzează tot mai multe boli și decese

24 iunie, 2013, 09:24

Vizualizări: 1672

Băuturile energizante sunt periculoase. Acestea pot provoca diferite boli și duce chiar ladeces. Una dintre aceste băuturi, denumită Monster Energy, se presupune că ar fi cauzat în Statele Unite moartea unei adolescente și îmbolnăvirea altor 40 de persoane. Informația a fost făcută publică după ce, ca urmare a unor studii realizate anterior, o altă băutură energizantă, ”5-hour ENERGY”, se presupune că ar fi provocat, tot în SUA, moartea a 13 oameni și încă aproape 100 de îmbolnăviri.