Știri Externe

Third slide

Codeina nu trebuie administrată copiilor sub 12 ani

17 iunie, 2013, 17:26

Vizualizări: 1814

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat vineri să fie oprită administrarea medicamentelor care conțin codeină copiilor cu vârsta sub 12 ani. Asta din cauza riscului sporit de apariţie a unor efecte secundare grave sau chiar letale.

Third slide

Agenţia Europeană pentru Medicamente recomandă folosirea cu precauţie a antiinflamatorului Diclofenac

17 iunie, 2013, 16:18

Vizualizări: 1175

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a avertizat vineri că utilizarea în doze mari a antiinflamatorului diclofenac prezintă un risc suplimentar de atac de cord, care trebuie luat în considerare de medici atunci când prescriu medicamentul, transmite Reuters, preluat de AGERPRES.

Third slide

Mai mult de jumătate dintre români declară că se confruntă cu problema kilogramelor în plus

17 iunie, 2013, 15:51

Vizualizări: 725

Peste 50 a sută dintre români susțin că se confruntă cu problema kilogramelor în plus, aceasta fiind principalul factor în dezvoltarea bolilor metabolice, arată un studiu Omnibus, publicat la București. Astfel, statisticile arată că o treime (34%) din populaţia României este supraponderală, iar aproximativ un sfert (20%) suferă deja de obezitate, se arată într-un comunicat.

Third slide

Firmele farmaceutice fac front comun pentru realizarea unor evaluări de siguranță privind medicamentele antidiabetice

17 iunie, 2013, 15:32

Vizualizări: 369

Firmele farmaceutice din întreaga lume vor evalua, de comun acord, riscul pe care îl prezintă tratamentele antidiabetice, în legătură cu îngrijorările unor specialiști care bănuiesc că acestea ar putea dezvolta cancerul pancreatic. Decizia a fost luată în cadrul unui for internațional care s-a desfășurat în Statele Unite, la care au participat mari producători, cum ar fi Bristol-Myers din Franța, AstraZeneca din Marea Britanie, Merck din Germania sau Novo Nordisk din Danemarca.

Third slide

Piața fertilizărilor in vitro prosperă în Asia

17 iunie, 2013, 15:00

Vizualizări: 1215

Rata fertilității în continuă scădere în rândul femeilor din Asia, ca urmare a deciziei premeditate de a întârzia nașterea primului copil în tinerețe, are ca efect dezvoltarea unei piețe noi – cea a fertilizărilor in vitro.

Third slide

Reclamele la tigări îi determină pe adolescenți să se apuce de fumat

14 iunie, 2013, 14:25

Vizualizări: 373

După ce a văzut 10 reclame la țigări, orice adolescent cu vârsta între 10 și 15 ani prezintă un risc cu 40 la sută mai mare de a se apuca de fumat, arată rezultatele unui studiu realizat în Germania.

Third slide

La Galați două persoane infectate cu bacteria care provoacă boala Lyme

14 iunie, 2013, 11:36

Vizualizări: 825

Un băiat de nouă ani şi o femeie de 43 ani, din Galaţi au fost infectaţi cu micro-organismul care provoacă boala Lyme. Pacienții au primit confirmarea Institutului Cantacuzino, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, citat de Agerpres.

Third slide

OMS: E nevoie de mai mulți donatori voluntari de sânge

14 iunie, 2013, 09:50

Vizualizări: 375

De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, marcată astăzi, Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă țările membre să întreprindă măsuri care vor permite ca, până în 2020, toate rezervele de sânge să provină, în proporție de sută la sută, din donații benevole și neplătite. Nevoia de sânge ți produse din sânge crește de la un an la altul, iar mulți pacienți, care pot fi salvați printr-o transfuzie, nu au încă acces la sânge în condiții sigure, se arată într-un apel lansat de OMS cu această ocazie.

Third slide

Suplimentele de vitamine sunt periculoase

17 iunie, 2013, 16:34

Vizualizări: 2033

În timp ce nutriționiștii susțin că doza zilnică de vitamine care se conține într-o alimentație sănătoasă este suficientă, producătorii de suplimente alimentare afirmă că acestea nu sunt îndeajuns și insistă asupra unui adaos. Rezultatele mai multor studii realizate pe parcursul anilor de oamenii de știința arată, însă, că excesul de vitamine poate fi periculos pentru viață. Suplimentele cresc riscul îmbolnăvirilor de cancer și rata mortalității.

Third slide

Doar 5 la sută din cei care merg la toaletă, își spală mâinile corect

13 iunie, 2013, 18:27

Vizualizări: 1387

95 la sută din persoanele care folosesc o toaletă nu-și spală mâinile suficient de bine. Acesta e rezultatul unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Michigan. Potrivit savanților, doar 5 la sută din locuitorii Statelor Unite se spală pe mâini destul de mult timp pentru a distruge toate bacteriile patogene.