Știri Externe

Third slide

Cazurile de meningită în Africa, în scădere pentru prima dată în ultimii 10 ani, datorită unui vaccin

07 iunie, 2013, 09:50

Vizualizări: 991

Numărul cazurilor de meningită din țările din Africa a înregistrat cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, datorită unui vaccin denumit MenAfriVac, special conceput să combată această maladie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, citați de Reuters.

Third slide

OMS avertizează asupra unor posibile epidemii în Siria

06 iunie, 2013, 16:35

Vizualizări: 537

Organizația Mondială a Sănătății a emis un avertisment privind riscul declanșării unor epidemii în Siria, dar și în țările vecine, ca urmare a creșterii temperaturilor, informează BBC. Hepatita, holera, dizenteria sau febra tifoidă, boli ce pot fi contactate din apa contaminată, sunt cele care amenință acest stat din Orientul Apropiat, devastat de mai bine de doi ani de un război civil și în care sistemul de sănătate a fost grav afectat, transmite The Guardian.

Third slide

STUDIU // Bolile provocate de obezitate se transmit peste o generație

06 iunie, 2013, 15:39

Vizualizări: 690

Problemele legate de obezitate, cum ar fi diabetul sau afecțiunile cardiace, se transmit peste o generație. Un grup de cercetători de la Universitatea Edinburgh, Marea Britanie, a descoperit că mamele supraponderale ar putea transmite nepoților predispoziția unor kilograme în plus sau riscul diabetului zaharat, chiar dacă proprii copii s-au născut sănătoși.

Third slide

Încă un medicament retras de pe piață la decizia producătorului. De această dată de compania farmaceutică americană Johnson & Johnson

06 iunie, 2013, 09:52

Vizualizări: 722

Reprezentanții companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson au decis voluntar retragerea din vânzare a medicamentului numit Cilest, comercializat în 43 de state din Europa, Asia și America Latină, dar nu și în Statele Unite. Astfel, peste 32 de milioane de cutii cu acest produs farmaceutic, care este un anticoncepțional, vor ajunge înapoi în depozite pe motiv că, potrivit reprezentanților companiei, unul dintre componenții activi ai acestor pastile nu a dat, la teste, efectul scontat, in

Third slide

Fervex, retras de pe piata europeană, la decizia producatorului. În termen de 10 zile, medicamentul va fi retras și din farmaciile din Moldova

05 iunie, 2013, 17:48

Vizualizări: 744

Producătorul medicamentului antigripal Fervex a dispus retragerea acestuia de pe piață, din cauza suspiciunilor că acesta ar conține floră microbiană atipică, anunță astăzi mass-media din România.

Third slide

Alimentele care îmbunătățesc funcționarea creierului

05 iunie, 2013, 12:57

Vizualizări: 2049

Substanțele din alimentele pe care le consumăm zilnic pătrund în sânge și, inevitabil, influențează felul în care ne simțim, capacitatea noastră de muncă și cea de a gândi. În acest fel, alegerea corectă a unor ingrediente poate îmbunătăți capacitățile cognitive ale creierului uman cu 20 la sută, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Third slide

10 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre cancer

05 iunie, 2013, 12:17

Vizualizări: 1289

Cancerul este o boală care nu face diferențe între categoriile de vârstă și îi poate afecta atât pe cei săraci, cât și pe cei bogați, bărbați și femei deopotrivă. Tumorile maligne provoacă, în prezent, cele mai multe decese din lume, în special în țările în curs de dezvoltare.

Third slide

Bărbații se simt mai atrăgători fizic după ce au devenit tătici, nu însă și femeile, după nașterea unui copil

04 iunie, 2013, 16:30

Vizualizări: 844

Bărbații se simt mult mai arătoși după ce devin tătici, iar asta pentru că pruncul, în propria lor închipuire, le demonstrează virilitatea, scrie Daily Mail. Nu la fel se simt, însă, și femeile care, după nașterea unui copil, au impresia că sunt mai puțin atractive.

Third slide

Apel pentru un nou consens global asupra diagnosticului de moarte

04 iunie, 2013, 15:36

Vizualizări: 972

Este nevoie de noi cercetări și alte directive cu privire la momentul și modul în care este pus un diagnostic de moarte. Sugestia a fost făcută de mai mulți medici, în cadrul unei reuniuni a anesteziștilor europeni desfășurată recent, informează BBC.

Third slide

Descoperire extraordinară: eficacitatea „superalimentelor” în lupta contra cancerului, demonstrată în premieră

04 iunie, 2013, 10:58

Vizualizări: 930

Un studiu fără precedent a demonstrat pentru prima dată eficacitatea „superalimentelor” în lupta contra cancerului de prostată. În cadrul cercetării, bărbaţii care fuseseră trataţi chirurgical sau cu ajutorul radioterapiei au primit o capsulă ce conţinea esenţă de rodie, ceai verde, turmeric şi broccoli, transmite Descopera.ro, cu referință la The Telegraph.