Știri Externe

Third slide

Medicii fac erori medicale majore din cauza nivelului foarte ridicat de oboseală

29 august, 2018, 09:26

Vizualizări: 6115

Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de Mayo Clinic, în august 2018, care a constatat că mai mult de jumătate dintre medicii din Statele Unite suferă de o experiență de epuizare, definită fie ca epuizare emoțională, fie ca un sentiment de distanțare față de locul de muncă și față de colegi, a spus dr. Christine Sinsky, cercetător în cadrul studiului.

Third slide

Informațiile false despre vaccinuri, lansate de fabricile de troli din Rusia

28 august, 2018, 14:26

Vizualizări: 523

Trolii din Rusia ar răspândi informații false pe diferite platforme media despre vaccinuri pentru a crea discordii sociale, susțin cercetătorii americani. Ar fi vorba despre aceiași troli care au încercat să influențeze alegerile din SUA, potrivit BBC.

Third slide

O treime din antibiotice sunt prescrise inutil. 70.000 de copii ajung la urgență ca urmare a reacțiilor adverse

27 august, 2018, 12:10

Vizualizări: 1768

Reacțiile adverse la antibiotice trimit aproape 70.000 de copii pe an la unitățile de primiri urgente. Doctorii scriu aproximativ 74 de milioane de rețete pentru administrarea antibioticelor pe parcursul unui an, arată cele mai recente date. Și multe dintre ele sunt probabil inutile.

Third slide

Virusul West Nile face tot mai multe victime peste Prut: șase morți în trei luni

24 august, 2018, 13:27

Vizualizări: 507

Ministerul Sănătăţii din România anunţă că numărul persoanelor decedate din cauza virusului West Nile a ajuns la şase. Trei dintre ele sunt din Capitală, iar celelalte din Iaşi, Galaţi şi Covasna.

Third slide

O altă companie farmaceutică din China nu mai poate livra medicamente pentru cardiaci în UE, pentru că ar conține substanță activă cancerigenă

21 august, 2018, 11:41

Vizualizări: 667

Medicamente pentru afecţiuni cardiace, care conţin o substanţă activă produsă de o a doua companie din China, sunt retrase de pe piaţa Uniunii Europene după detectarea unei impurităţi toxice, cancerigene.

Third slide

Zeci de mii de copii și adulți din Europa s-au îmbolnăvit în acest an de rujeolă. Aproape 40 au murit, potrivit OMS

20 august, 2018, 18:15

Vizualizări: 803

Peste 41 de mii de copii și adulți din Europa au fost infectați cu rujeolă în primele 6 luni ale acestui an. Numărul acestora depășește cu mult numărul anual al îmbolnăvirilor, în ultimul deceniu, scrie Organizația Mondială a Sănătății.

Third slide

Nebraska devine primul stat care utilizează fentanilul într-o execuție

17 august, 2018, 12:46

Vizualizări: 656

Autoritățile din Nebraska au folosit opioidul, fentanil, într-o injecție letală săptămâna aceasta. Este o mișcare fără precedent într-un stat în care cu doar trei ani în urmă legislatorii au votat abolirea pedepsei capitale.

Third slide

O gravidă și-a pus în pericol viața ei și a copilului, încercând să nască acasă, asistată de o femeie nepregătită medical. Medicii vor să depună o plângere penală

16 august, 2018, 11:58

Vizualizări: 939

Medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iași vor să facă plângere penală pe numele unei femei care a fost la un pas de moarte, după ce miercuri a intenţionat să nască acasă cu ajutorul altei femei, nepregătite medical, punând în pericol viața fătului și a sa.

Third slide

La graniță cu Moldova. Centru modern de cercetare avansată a cancerului, deschis la Iași. Investiția a costat 11 milioane de euro

13 august, 2018, 10:03

Vizualizări: 3962

În România sunt diagnosticate anual aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer și aproape 50.000 de decese sunt provocate de această boală. Bolnavii de cancer din zona de Nord-Est a României beneficiază de un nou centru de cercetare a cancerului, cu ajutorul căruia medicii specialiști pot prezice mai ușor și exact riscul de apariţie a unor afecţiuni.

Third slide

Un preot va fi judecat, pentru că și-a lăsat fiica adoptivă, HIV-pozitivă, să moară. Părinții intenționat nu ar fi tratat copilul

10 august, 2018, 12:39

Vizualizări: 1178

Cazul a avut loc în Sanct-Petersburg din Federația Rusă. Dosarul penal intentat pe numele părinților unei fetițe minore din Sankt-Petersburg, HIV-pozitivă, a ajuns în instanță, anunță serviciul de presă al Direcției Generale de Anchetă al orașului. Copilul a murit anul trecut din cauza maladiilor provocate de SIDA.