Știri Externe

Third slide

Despre condițiile din spitale: „99% sunt neconforme. Nu poți să faci transplant într-un closet vopsit”

02 mai, 2018, 12:35

Vizualizări: 858

Sistemul de sănătate din România a ajuns un pacient în stare gravă. Este ceea ce spunea chiar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la preluarea mandatului. Viaţa bolnavilor nu depinde doar de deciziile medicilor, ci şi de aparatura pe care aceştia o au la dispoziţie. Sau, mai degrabă, nu o au. În spitalele din România se lucrează cu aparate vechi de zeci de ani, care nu mai sunt folosite nicăieri în Europa.

Third slide

Virusul care provoacă boala sărutului, responsabil pentru declanșarea a șapte maladii grave

26 aprilie, 2018, 11:45

Vizualizări: 932

Un studiu de anvergură realizat de oamenii de știință de la Cincinnati Children's arată că virusul Epstein-Barr (EBV), cunoscut pentru producerea de mononucleoză(boală infecțioasă care se transmite prin salivă) crește riscul de a dezvolta alte șapte maladii grave.

Third slide

Poate fi deblocat un telefon, folosind degetele persoanei decedate? Știința dă un răspuns surprinzător

25 aprilie, 2018, 13:46

Vizualizări: 369

Subiectul a ridicat în primul rând probleme de siguranță, apoi de etică, când doi detectivi au încercat să deblocheze telefonul unui bărbat împușcat, folosind degetele cadavrului.

Third slide

Boala care distruge orice șansă la viață. Povestea emoționantă a doi bolnavi care s-au cunoscut în spital

19 aprilie, 2018, 12:19

Vizualizări: 793

Este vorba despre povestea de dragoste dintre Kaila și soțul ei, Matt Maartensz, în vârstă de 29 de ani, care a atins inimile multora în timp ce se lupta cu fibroza chistică. El a pierdut lupta cu boala pe 31 martie, murind acasă, alături de soția lui.

Third slide

Primul transplant pulmonar a fost realizat în România

18 aprilie, 2018, 13:17

Vizualizări: 622

După mai mulți ani de așteptare, în sfârșit s-a desfășurat primul transplant de plămâni în România, la Spitalul „Sfânta Maria” din București. Intervenția a început în această dimineață devreme și a fost ținută în secret. Transplantul dublu s-a finalizat cu succes cu puțin timp în urmă.

Third slide

Țara unde părinții copiilor cu autism sunt lăsați să se descurce cum pot

18 aprilie, 2018, 10:03

Vizualizări: 446

În România sunt, oficial, în jur de 10.000 de persoane care au autism. Neoficial, numărul ar fi de trei ori mai mare. Statul nu are o imagine exactă a dimensiunii fenomenului şi nici programe de ajutor.

Third slide

Nu folosiți niciodată uscătoare de mâini în toaletele publice

17 aprilie, 2018, 10:23

Vizualizări: 1788

Spălarea mâinilor după orice activitate pe care o realizați este una dintre cele mai elementare măsuri de igienă. Știați că folosirea unui uscător de mâini poate să compromită acest obicei util? Uscătoarele cu aer cald sunt un loc prielnic pentru germenii ce se ascund în baie după ce toaleta este spălată. Printre germenii care se găsesc în mod obișnuit în uscătoare sunt E coli, care pot provoca apariția unor intoxicații alimentare - diaree și vărsături.

Third slide

Protest spontan al medicilor de pe platforma Fundeni. Angajaţi din trei spitale, nemulțumiți de sporurile la salarii

12 aprilie, 2018, 16:59

Vizualizări: 1558

Câteva zeci de angajaţi ai Institutului pentru Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu din cadrul Spitalului Fundeni din București au întrerupt astăzi lucrul şi au ieşit în curtea unităţii medicale, într-un protest spontan.

Third slide

Dacă vreți să mai reduceți din stres, renunțați la rețelele de socializare

10 aprilie, 2018, 17:06

Vizualizări: 473

Renunțarea la rețeaua de socializare Facebook vă poate reduce dramatic stresul, arată un nou studiu realizat de cercetătorii din Australia. Scandalul Cambridge Analytica, cunoscut și ca cea mai mare scurgere de date din istoria Facebook, i-a provocat acesteia pierderea a cel puțin un milion de utilizatori zilnic în Statele Unite și Canada.

Third slide

Povestea doctorului care are o condiție neurologică rară. El simte toată durerea pacienților săi

04 aprilie, 2018, 14:39

Vizualizări: 988

Pentru doctorul Joel Salinas muzica creează culori, numerele au personalitate, iar durerea unei alte persoane o simte aproape ca pe o durere a lui. El a crezut că așa e normal să simți lumea, până a ales medicina.