Știri Externe

Third slide

Mese plătite pentru rezidenți. Cum explică ministra Sănătății de la București faptul că aceștia vor trebui să plătească mâncarea la cantina spitalului

11 ianuarie, 2019, 13:24

Vizualizări: 482

Ministrul Sănătății din România, Sorina Pintea, vine cu noi explicații în cazul rezidenților de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde medicii rezidenți au fost anunțați că trebuie să-și plătească mâncarea la cantina spitalului, deși medicii mănâncă acolo gratuit.

Third slide

Anul 2018 a dat lumii 11 medicamente cu substanțe noi gata să lupte cu cancerul. Câte medicamente au fost autorizate la nivel european și pentru ce afecțiuni sunt

09 ianuarie, 2019, 10:44

Vizualizări: 1042

Într-un raport pentru anul 2018, Agenția Europeană a Medicamentului menționează că a recomandat spre autorizare 84 de medicamente, jumătate dintre ele cu substanțe noi. Cele mai multe medicamente aprobate la nivel european vizează tratamente și terapii avansate în oncologie.

Third slide

Cum riscă să piardă domeniul Sănătății din România aproape 270 de milioane de euro, bani atât de necesari sistemului

26 decembrie, 2018, 13:01

Vizualizări: 374

Bugetul Sănătăţii va pierde în 2019 aproximativ 1,3 miliarde de lei (270 de milioane de euro). Banii proveneau din taxa pe viciu, care intrat până acum în vistieria Ministerului Sănătăţii.

Third slide

Copiii nenăscuți vor putea fi operați fiind încă în uter, iar procedura va fi finanțată de stat în Anglia, din 2019

24 decembrie, 2018, 17:59

Vizualizări: 398

Chirurgia spinală pentru copiii nenăscuți cu spina bifida va deveni o procedură obișnuită în sistemul de sănătate din Anglia, au anunțat oficialii britanici, citați de BBC.

Third slide

Medicii de familie din România spun că anul 2018 a fost pentru ei la limita supraviețuirii

18 decembrie, 2018, 10:16

Vizualizări: 772

Nici 2018 nu a fost un an ușor pentru medicii de familie. Ba chiar, multe voci spun că a fost unul la limita supraviețuirii și că este tot mai greu cu fiecare an ce trece. Medicii de familie sunt de părere că nici acum, la finalul acestui an, încă nu se înțelege care este locul pe care trebuie să îl ocupe asistența medicală primară în sistemul de sănătate.

Third slide

Ce provoacă alergia la carne și de ce tot mai mulți oameni suferă de această maladie

17 decembrie, 2018, 10:57

Vizualizări: 344

Tami McGraw trăiește împreună cu soțul și unul dintre copiii săi la marginea orașului Capela Hill din Carolina de Nord. De ani buni, Tami nu poate să mănânce carne de vită sau de porc, să bea lapte, să mănânce brânză sau orice alt produs preparat din carne de animale. Oriunde merge, poartă o serie de tablete care pot învinge un atac de alergie și un EpiPen cu injecție automată care poate să o scoată din șocul anafilactic.

Third slide

Alte medicamente Valsartan, care ar provoca cancer, sunt retrase de pe piața farmaceutică internațională, anunță producătorul

12 decembrie, 2018, 10:57

Vizualizări: 705

Producătorul de medicamente Mylan Pharmaceuticals a anunțat în această săptămână că a retras din vânzare toate loturile de medicamente care conțin substanța activă Valsartan, destinate pacienților cu tensiune arterială.

Third slide

Eficacitatea și siguranța insulinelor biosimilare în comparație cu cele originale. „Statele ar trebui să elaboreze reglementări speciale pentru aceste produse farmaceutice”

11 decembrie, 2018, 19:37

Vizualizări: 576

Timp de aproape un secol, în Statele Unite nu a fost disponibilă nicio formă generică de insulină. Cu toate acestea, prima insulină biosimilară (modificată), Basaglar, a fost aprobată de către Administrația din SUA pentru Alimente și Medicamente abia în anul 2015, iar ulterior Admelog și Lusduna, în 2017.

Third slide

Fac bine sau rău cele mai des administrate medicamente de pe glob? Un studiu sugerează că statinele ar putea genera o catastrofă de sănătate

10 decembrie, 2018, 15:47

Vizualizări: 606

Când au început să fie prescrise pe la mijlocul anilor 90, statinele erau privite de mulți ca medicamente minune. Aceste preparate care duc la scăderea colesterolului, destinate combaterii bolilor de inimă, au marcat un punct de cotitură în medicină. Și totuși, administrarea acestora, în lipsa unei condiții medicale ar putea genera o catastrofă medicală pentru o întreagă generație.

Third slide

În România va fi construit primul spital oncologic de pediatrie, cu bani din donații

10 decembrie, 2018, 15:02

Vizualizări: 345

Pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, în România se construiește un spital de stat pentru copiii bolnavi de cancer. Nu autoritățile au demarat lucrările, ci o asociație care a reușit să strângă 10 milioane de euro.