Știri Externe

Third slide

Un vaccin pentru prevenirea cancerului de sân și limfom ar putea fi testat pe oameni

03 aprilie, 2018, 12:32

Vizualizări: 506

Cercetătorii au descoperit un vaccin injectabil care ar putea preveni cancerul de sân și linfomul. Acesta este testat acum pe șoareci, iar savanții spun că medicamentul și-a dovedit eficacitatea, eliminând urmele mai multor tipuri de tumori, inclusiv metastazele netratate.

Third slide

„Sindromul Italia” ar putea deveni o patologie psihiatrică

29 martie, 2018, 12:04

Vizualizări: 1858

Aproximativ 5% dintre pacientele internate la Institutul Socola din Iaşi în 2017 sunt femei care au lucrat în Italia, afirmă Petronela Nechita, medic specialist psihiatru în cadrul unităţii sanitare, care atrage atenţia că stresul generat de necunoaşterea limbii, nesiguranţa serviciului şi a unei locuinţe stabile, singurătatea şi dorul de familie pot duce la tulburări ce necesită tratament de specialitate.

Third slide

OMS a pornit o reevaluare, după ce particule din plastic au fost găsite în majoritatea apei îmbuteliate

16 martie, 2018, 12:08

Vizualizări: 944

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) lansează o revizuire din punct de vedere al sănătății a buteliilor de plastic după ce aproape fiecare sticlă de apă testată în cea mai mare investigație de acest fel conținea mici particule din material.

Third slide

Pacient în România | Ce soluții sunt în cazul violențelor între medici și pacienți

15 martie, 2018, 12:24

Vizualizări: 612

Sistemul medical românesc are pusă o etichetă pe care greu o va putea da jos. O etichetă rezultată din comportamentul inadecvat al unor medici sau asistente cu pacienții. În spitalele din România s-a ajuns ca medicul să se ia la bătaie cu pacientul, să îi vorbească urât sau pur și simplu să îl lase aștepte pe holurile spitalului, întins pe jos.

Third slide

Raport: Pentru moartea unui fumător industria tutunului a obținut un profit de peste 9 MILIOANE de dolari

14 martie, 2018, 14:25

Vizualizări: 743

Oamenii de știință și promotorii reducerii impactului negativ generat de fumat susțin că o „epidemie” a tutunului se află în ascensiune, în special în Orientul Mijlociu, Asia și țările africane care nu dispun de legi privind controlul tutunului și au taxe reduse. De ce este grav? Deoarece epidemia rămâne letală și profitabilă.

Third slide

1 MILION de dolari despăgubiri pentru greșeli medicale. Ginecologii atenționează că forțarea femeilor să nască natural ar putea declanșa un „tsunami” al reclamațiilor privind malpraxisul

13 martie, 2018, 10:37

Vizualizări: 1608

Chiar dacă fiecare spital public are nevoie disperată de fonduri, guvernul australian a trebuit să plătească 931 milioane de dolari de la 1 iulie 2011 până la 30 iunie 2017 pentru mai mult de 3.810 de reclamații de malpraxis. Dintre acestea, 130 au costat peste 1 milion de dolari fiecare, potrivit Daily Telegraph.

Third slide

Decese suspecte printre stomatologi. O maladie a fost descoperită în cazul mai multor medici decedați și se presupune că are legătura cu munca lor

09 martie, 2018, 13:52

Vizualizări: 2198

Un raport privind mortalitatea înregistrată la un centru medical din Virginia printre stomatologi într-o perioadă de 16 ani, trezește suspiciuni referitor la condițiile de muncă ale dentiștilor. Toate decesele au legătură cu fibroza pulmonară idiopatică.

Third slide

Medicii din Canada protestează pentru faptul că vor avea salarii prea mari. Care este motivul

09 martie, 2018, 11:20

Vizualizări: 1390

În Canada, peste 500 de medici și rezidenți, precum și peste 150 de studenți la medicină, au semnat o scrisoare publică care protestează asupra propriilor majorări salariale, care ar urma să crească cu peste 11 la sută.

Third slide

Screening-ul pentru cancerul de prostată nu salvează nicio viață și poate face mai mult rău decât bine

07 martie, 2018, 12:02

Vizualizări: 1014

Screening-ul pentru cancerul de prostată nu salvează vieți și poate face mai mult rău decât bine, este concluzia unui studiu finanțat de Cancer Research UK. Cel mai larg studiu realizat până acum în privința PSA (antigen specific prostatei) - pe care toți bărbații cu vârsta peste 50 de ani îl pot face la cererea medicului lor - a constatat că ratele de mortalitate au fost identice între bărbați, indiferent dacă au fost sau nu supuși acestui tip de screening.

Third slide

Un medic de doar 38 de ani a decedat subit, înainte de a ieși din tura de noapte

06 martie, 2018, 17:11

Vizualizări: 2932

Medicul activa la Spitalul Sfântul Ioan din București și a fost găsit fără suflare în această dimineață spital, la ora 7.00. Se știe despre el că n-ar fi avut probleme medicale, însă era fumător.