Știri Externe

Third slide

Medicii din Marea Britanie care comit „greșeli oneste” vor fi mai bine protejați de autorități

14 iunie, 2018, 13:49

Vizualizări: 841

Doctorii care comit greșeli medicale, ce nu țin de voința lor, vor fi mai bine protejați de către Sistemul Național de Sănătate britanic. Autoritatea a anunțat că aceștia nu vor mai fi nevoiți să dezvăluie informații despre cazurile de erori medicale. Totodată, Colegiul General al Medicilor din Marea Britanie riscă să-și piardă puterea de a contesta rezultatele tribunalelor.

Third slide

Un copil din România cu autism va fi tratat cu propriile celule stem în SUA

07 iunie, 2018, 11:35

Vizualizări: 920

Un copil din România, diagnosticat cu tulburări de spectru autist, urmează să fie tratat cu propriile celule stem recoltate din sângele cordonului ombilical, terapia urmând a avea loc la Duke University Medical Center (SUA), unul dintre centrele internaţionale cu experienţă în transplant şi în medicina regenerativă.

Third slide

Mii de pacienți nu au medic. Ministrul Sănătății: Mai au de așteptat

06 iunie, 2018, 13:09

Vizualizări: 939

Dispensare vechi de zeci de ani, dărâmate, în care plouă. În astfel de clădiri sunt consultaţi şi trataţi românii care locuiesc la ţară. Şi doar dacă au norocul să fie un medic de familie la ei în comună. În cazuri grave, trebuie să ajungă la spitalul din cel mai apropiat oraş.

Third slide

Studiu: Multe femei cu cancer la sân nu au nevoie de chimioterapie

04 iunie, 2018, 12:06

Vizualizări: 1813

Multe femei cu cancer la sân în stadiu incipient, care ar face chimioterapie în conformitate cu standardele actuale, nu au nevoie să treacă prin această procedură, potrivit unui studiu internațional amplu care se așteaptă să schimbe rapid paradigma de tratament.

Third slide

Studiu: Mecanismul prin care celulele cancerului de sân reapar poate fi stopat

30 mai, 2018, 11:31

Vizualizări: 789

Mecanismul prin care celulele responsabile de cancerul de sân obişnuiesc să hiberneze în alte organe şi să reapară apoi cu o forţă care le face mult mai periculoase decât iniţial a fost identificat de o echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite.

Third slide

Povestea unui medic care a adoptat un copil născut cu un defect de naștere rar, după ce luni întregi l-a putut îngriji numai ea

28 mai, 2018, 12:34

Vizualizări: 723

Christine Finck, chirurg șef al Centrului Medical pentru Copii din Connecticut, a efectuat nenumărate operații, însă o procedură pe care ea a realizat-o cu aproape 13 ani în urmă i-a schimbat viața pentru totdeauna.

Third slide

De ce în secolul XXI părinții mai cred că pot trata rujeola cu leacuri băbești

25 mai, 2018, 10:57

Vizualizări: 1178

Se întâmplă în România, unde rujeola, boala care a provocat 52 de decese de la debutul epidemiei la nivel national, este tratată cu leacuri băbeşti în multe comunităţi din judetul Botosani. Oamenii își tratează copiii cu oțet, țuică sau îi îmbracă în roșu. Specialiştii atrag atenţia că aceste metode pot fi extrem de periculoase.

Third slide

La fiecare trei secunde o persoană va muri, până în 2050, dacă nu rezolvăm problema rezistenței la antibiotice

24 mai, 2018, 12:08

Vizualizări: 1165

Cu medicina modernă, ca și cu multe alte aspecte ale vieții noastre, avem tendința să credem că tehnologiile avansate, tratamentele mai bune și tehnicile inteligente înseamnă inevitabil mai multe și mai bune modalități de tratare a bolilor și o viață mai lungă.

Third slide

O șansă unică pentru pacienții care au nevoie de un transplant de trahee

23 mai, 2018, 10:27

Vizualizări: 611

O echipă de chirurgi francezi anunţă un nou tip de transplant pentru pacienţii care trebuie operaţi pe trahee. Noua metodă foloseşte grefe din aortă, cea mai mare arteră din organismul uman şi a fost prezentată amănunţit în jurnalele medicale. Două treimi dintre pacienţii operaţi prin noua metodă respiră acum normal.

Third slide

Îngrijorări privind un potențial risc de cancer, după ce substanțele chimice din cremele solare au fost găsite în țesutul mamar

22 mai, 2018, 13:31

Vizualizări: 613

Chimicalele utilizate pe scară largă în produsele de protecție solară au fost găsite în țesutul mamar, creând preocupări legate de un risc potențial pentru sănătate.