Știri Externe

Third slide

Descoperire. Cercetătorii australieni au dezvoltat un test care depistează cancerul în 10 minute

07 decembrie, 2018, 11:08

Vizualizări: 506

Cercetătorii din Australia au dezvoltat un test de 10 minute care poate detecta prezența celulelor canceroase oriunde în corpul uman, potrivit unui studiu publicat recent. Testul nu este încă folosit pe oameni și sunt necesare studii clinice mari înainte să poată fi utilizat pe potențiali pacienți.

Third slide

Din lipsa unei bănci pentru conservarea pielii, sute de români, care suferă diverse arsuri, pierd șansa de a o primi

06 decembrie, 2018, 11:37

Vizualizări: 341

Medicii români au ratat una dintre puţinele ocazii pe care le primesc de a recolta piele. Nu din vina lor, ci pentru că ţara în care 65 de oameni au murit în urma unui incendiu nu are o bancă specializată pentru conservarea acestui tip de ţesut.

Third slide

16 șoferi de Ambulanță din România, suspectați că furau combustibilul din mașinile salvării și întârziau intenționat la chemări. Opt oameni ar fi murit în așteptarea ajutorului de urgență

05 decembrie, 2018, 14:27

Vizualizări: 317

Mai mulți șoferi ai unui serviciu de Ambulanță, din județul Olt, sunt plasați sub control judiciar, după ce procurorii au pornit o anchetă penală, fiind suspectați că furau combustibil din mașinile salvării. Ca să ajungă ceea ce puneau în rezervoare, șoferii s-ar fi deplasat la chemările de urgență cu viteză extrem de redusă. Din această cauză ar fi murit opt oameni care ar fi așteptat ajutorul medicilor mult prea mult.

Third slide

Proteste față de creșterea excesivă a prețului la insulină, organizate de pacienți în mai multe state americane

03 decembrie, 2018, 16:36

Vizualizări: 386

Unii au trebuit să aleagă între a-și plăti chiria sau a cumpăra insulină, alții și-au văzut copiii murind din cauza că nu au avut acces la medicamentul care le-ar fi putut salva viața. Pe toți acești oameni i-a unit un protest în fața sediului celui mai mare producător de insulină – Sanofi – din orașul Cambridge, statul Massachusetts. Oamenii se arată nemulțumiți de creșterea, din punctul lor de vedere, exagerată a prețurilor la medicamentul indispensabil pentru diabetici.

Third slide

Studiul clinic privind vaccinul Myasterix a fost retras. Va fi nevoie de o nouă cercetare

29 noiembrie, 2018, 22:05

Vizualizări: 620

Studiul clinic privind vaccinul Myasterix, pentru bolnavii care trăiesc cu miastenia gravis, a fost retras din cauza rezultatelor scăzute asupra pacienților care au participat la cercetare, în susținerea descoperirii unei soluții pentru această maladie rară.

Third slide

Un copil a murit după ce a fost diagnosticat greșit de 3 ori. Medicii n-au putut depista că suferea de o infecție foarte gravă

28 noiembrie, 2018, 11:40

Vizualizări: 1577

Tragedie la Spitalul clinic de urgență pentru copii Grigore Alexandrescu din București. Un copil de 3 ani a murit, după ce medicii i-au pus trei diagnostice diferite. Reprezentanții Spitalului susțin că micuțul a fost adus în stare gravă, dar nu fac referire la primele două diagnostice puse la UPU. Părinții vor face plângere la poliție.

Third slide

Au apărut primii copii modificați genetic. Creatorul lor spune că aceștia nu vor dezvolta HIV, însă experții în bioetică se declară șocați

27 noiembrie, 2018, 14:02

Vizualizări: 1027

Un om de știință chinez a folosit instrumente de modificare genetică în cazul a două gemene. Profesorul He Jiankui spune că fetele, născute acum câteva săptămâni, au un ADN modificat intenționat, ceea ce face ca acestea să fie rezistente la HIV dacă ar intra vreodată în contact cu virusul.

Third slide

Aproape jumătate dintre copiii români nu sunt planificați

26 noiembrie, 2018, 11:24

Vizualizări: 250

60% dintre cuplurile care fac un copil nu îşi fac analizele necesare înainte de a obţine sarcina, potrivit unui sondaj realizat de o clinică de specialitate din București. Totodată, aproape jumătate dintre viitorii părinţi spun că nu şi-au planificat să facă un copil, iar sarcina a fost o întâmplare. O treime dintre cupluri susțin că şi-au dorit sarcina, dar că nu au considerat necesar să meargă la medic înainte de concepție.

Third slide

Riscăm în 10 ani să avem o criză globală de insulină. Consumul va crește cu peste 20%, dar aceasta nu va fi de găsit pentru toți bolnavii

22 noiembrie, 2018, 14:13

Vizualizări: 351

Cantitatea de insulină necesară pentru a trata în mod eficient diabetul de tip 2 va crește cu peste 20% în întreaga lume în următorii 12 ani, dar fără îmbunătățiri majore în ceea ce privește accesul acestui medicament atât de esențial

Third slide

Scutirile de la vaccinare din motive medicale și religioase a dus la izbucnirea unui focar de varicelă în Carolina de Nord

21 noiembrie, 2018, 11:58

Vizualizări: 280

Potrivit Departamentului de Sănătate County Buncombe din Carolina de Nord scutirile de la vaccin permise de stat a dus la izbucnirea unui focar de varicelă în rândul elevilor de la Asheville Waldorf School din Carolina de Nord. Numai într-o singură zi au fost înregistrate 36 de cazuri, ceea ce a pus autoritățile în gardă, determinându-i să instituie stare de carantină.