Știri Interne

Third slide

Se caută privați cu cel puțin 100.000 de euro în cont, care să facă investiții la Institutul Oncologic

30 mai, 2013, 17:23

Vizualizări: 1211

Ministerul Sănătății apelează din nou la agenți economici privați, în încercarea de a salva Serviciul de radioterapie. Instituția a anunțat că intenționează să stabilească un parteneriat public privat pentru a procura mai multe utilaje medicale și așteaptă propuneri în următoarele două luni.

Third slide

Fișe electronice medicale, abia din 2020

30 mai, 2013, 18:13

Vizualizări: 1066

Fișe electronice, consultații la medic prin Internet și biblioteci virtuale unde, veți putea găsi tot ce doriți despre sănătate. Toate acestea ar putea deveni posibile, doar că în cel puțin șapte ani, la un preț de aproximativ 81 de milioane de lei.

Third slide

Viitorii medici evită specialitățile „periculoase“

30 mai, 2013, 12:16

Vizualizări: 1421

Tot mai puțini studenți la medicină aleg să se specializeze în domenii medicale mai puțin atractive, cum ar fi ftiziopulmonologia, psihiatria sau morfopatologia. Pentru aceste specialități au optat mult mai puțini dintre rezidenții care și-au finalizat studiile în acest an și urmează să fie angajați în sistemul medical, decât numărul planificat de autorități.

Third slide

Ministerul Sănătății intenționează să preia în gestiunea sa toate spitalele administrate în prezent de Căile Ferate ale Moldovei

29 mai, 2013, 17:36

Vizualizări: 834

Ministerul Sănătății continuă reforma instituțiilor medicale, chiar dacă mai bine de o lună implementarea acesteia a fost suspendată de Parlament. Ministerul a pregătit un proiect de hotărâre de Guvern, prin care solicită în gestiunea sa, în termen de o lună, toate spitalele care în prezent se află în subordinea Întreprinderii de Stat ”Căile Ferate ale Moldovei”. Experții spun că reforma este absolut necesară, dar atenționează autoritățile că au ales o cale greșită, deraind de la cadrul legal.

Third slide

UPDATE: Ministerul Sănătății consideră ilegală intenția medicilor de la Orhei de a transmite fiicei piciorul amputat al mamei sale, iar Procuratura a cerut poliției să investigheze incidentul

29 mai, 2013, 08:45

Vizualizări: 201

Ministerul Sănătății consideră ilegală intenția medicilor de a transmite rudelor piciorul amputat al unei femei, caz care s-a produs acum două zile la Spitalul de la Orhei. În același timp, direcția spitalului declară că nu a luat încă nicio decizie în acest caz, iar Procuratura raională a cerut poliției să investigheze acest incident.

Third slide

Moldova, sursă de cadre medicale pentru statele europene. Topul țărilor preferate de medicii moldoveni

29 mai, 2013, 07:41

Vizualizări: 2832

Părăsesc Moldova pentru salarii atractive și condiții decente de muncă. Este soluția pe care o aleg de mai bine de 20 de ani sute de medici moldoveni. Autoritățile nu dețin date statistice exacte în ceea ce privește numărul cadrelor medicale ce au plecat deja, dar cunosc care sunt țările pentru care optează cei ce intenționează să o facă. Majoritatea acestora ar vrea să practice medicina în statele europene, cum ar fi România, Italia, Franța sau Irlanda.

Third slide

UPDATE: Controverse între colegii de partid. Andrei Usatîi nu agreează ideea lui Vladimir Hotineanu cu privire la crearea unui Colegiu al Medicilor

28 mai, 2013, 16:54

Vizualizări: 1294

Ministrul în exercițiu al Sănătății, Andrei Usatîi, se pronunță împotriva controversatului proiect de Lege cu privire la crearea unui Colegiu al Medicilor, promovat insistent de colegul său de partid, Vladimir Hotineanu. Usatîi spune că acest proiect este incompatibil cu cadrul legal în vigoare și, drept urmare, trebuie abandonat.

Third slide

Serviciul de urgenţă ar putea fi privatizat pe un termen de cel puţin 25 de ani

28 mai, 2013, 11:12

Vizualizări: 1536

Serviciul de Urgenţă ar putea trece în proprietate privată pentru o perioadă de cel puţin 25 de ani. Iniţiativa aparţine Ministerul Sănătăţii. În viziunea autorităţilor, instituirea unui parteneriat public privat ar fi cea mai potrivită soluţie pentru a salva Serviciul de Urgenţă de la colaps. Medicii sunt, însă, convinși că agenții economici privaţi urmăresc doar profitul, iar când se vor convinge că domeniul nu este rentabil, se vor retrage.

Third slide

Îngropate în cimitire sau duse la groapa de gunoi. Cum procedează directorii de spitale cu deșeurile anatomice

27 mai, 2013, 15:15

Vizualizări: 698

Sunt îngropate în cimitire sau în gropi autorizate. Deocamdată aceasta este soluția la care apelează directorii de spitale pentru a se debarasa de organele și membrele extirpate sau amputate de la bolnavi.

Third slide

Șase persoane au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au intoxicat cu ciuperci

27 mai, 2013, 12:19

Vizualizări: 659

Două familii au fost internate sâmbătă la spitalul Sfânta Treime din Capitală cu intoxicație acută cu ciuperci. Medicii spun că cele șase persoane au cules ciupercile din pădure și le-au consumat fără a se asigura dacă sunt sau nu comestibile.