Știri Interne

Third slide

Averea Ministrului Sănătății, Andrei Usatîi: locuiește în apartamentul soției și deține o mașină veche de zece ani

27 iunie, 2013, 09:58

Vizualizări: 1226

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, nu deține nici vile și nici mașini scumpe. Cel puțin, asta reiese din declarația sa de avere, în care demnitarul a înscris o mașină veche de 10 ani, precum și apartamentul care s-ar afla în proprietatea soției.

Third slide

Opt copii moldoveni vor merge, în premieră, să se trateze de cancer în spitalele din Luxembourg

26 iunie, 2013, 18:21

Vizualizări: 939

Opt copii moldoveni bolnavi de cancer vor merge să se trateze în spitalele din Luxembrurg. Acest lucru a fost convenit ieri între prim-miniștrii Republicii Moldova, Iurie Leancă și cel al Luxemburgului, Jean-Claude Junker în cadrul unei întrevederi oficiale.

Third slide

Aglomerație în saloanele Spitalului de boli infecțioase pentru copii. Cei mai mulți, internați cu diaree

26 iunie, 2013, 17:19

Vizualizări: 1198

Un copil în vârstă de opt ani a ajuns la spital în stare extrem de gravă, după ce s-a otrăvit cu ciuperci. Băiatul nu a primit îngrijiri medicale timp de patru zile, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce ține de şansele de supravieţuire ale acestuia.

Third slide

Iurie Leancă a cerut Ministerului Sănătății să ofere sânge românilor răniți în accidentul din Muntenegru

26 iunie, 2013, 16:20

Vizualizări: 311

Premierul Iurie Leancă a solicitat Ministerului Sănătății, acum câteva minute la ședința de Guvern, să ofere rezerve de sânge pentru românii răniți într-un grav accident rutier ce a avut loc în Muntenegru. Tragedia s-a produs duminică și s-a soldat cu 18 morți și 29 de răniți.

Third slide

Comuniștii se aliază cu producătorii autohtoni de medicamente: „Veniturile lor au scăzut drastic în ultimii doi ani”

26 iunie, 2013, 14:57

Vizualizări: 480

Comuniștii promovează o inițiativă legislativă menită, potrivit autorilor, să apere interesele producătorilor autohtoni de medicamente. Aceștia ar fi înregistrat pierderi substanțiale, după modificările operate în legislație acum doi ani, prin votul majorității parlamentare, și nu mai pot concura cu producătorii străini.

Third slide

Hepatita virală A atacă mai multe ţări din Europa. Sursa infecției, Italia și Egiptul. În Moldova sunt înregistrate patru cazuri

26 iunie, 2013, 14:38

Vizualizări: 844

Avertisment adresat europenilor care călătoresc în Egipt, dar și în Italie. Centrul European pentru prevenirea și controlul bolilor transmisibile atenționează că în aceste țări au fost înregistrate focare de hepatita A, se arată într-un comunicat emis de Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău.

Third slide

Vibrionul holeric în apa râului Nistru şi în lacul Ghidighici

26 iunie, 2013, 13:56

Vizualizări: 1558

Amatorii de scăldat şi pescuit din municipiul Chişinău au un motiv de îngrijorare. Asta pentru că medicii epidemiologi au identificat vibrionul holeric în apa din lacul Ghidighici, dar şi în cea a râului Nistru din apropierea staţiunilor de la Vadul lui Vodă.

Third slide

Experții constată că legalizarea medicamentelor aflate în fază de dezvoltare și testare ar putea înlesni tratamentul unor maladii grave

26 iunie, 2013, 11:26

Vizualizări: 635

Cadrul legal existent împiedică accesul pacienților din Moldova la medicamente aflate în prezent în faza de dezvoltare sau testare și care ar putea fi de un real folos în tratamentul unor maladii grave, cum ar fi tuberculoza sau cancerul. Aceasta este concluzia experților naționali și străini, participanți la o conferință privind noile tehnologii și metode de tratament a tuberculozei, care s-a desfășurat la Chișinău.

Third slide

În Moldova mor la naştere de trei ori mai multe femei decât în ţările europene. Majoritatea acestor decese se datorează unor hemoragii sau infecții

26 iunie, 2013, 10:01

Vizualizări: 1708

Anual, în Moldova mor la naştere de trei ori mai multe femei decât în ţările europene. Majoritatea covârșitoare a acestor decese sunt înregistrate din cauza unor hemoragii grave sau infecții. Datorită eforturilor depuse în ultimii timp, în 2012 s-a reușit totuși o scădere dublă a indicelui mortalității materne, în comparație cu anii trecuți.

Third slide

Numărul cazurilor de reacții adverse la medicamente, raportate în 2012, s-a triplat

25 iunie, 2013, 15:40

Vizualizări: 1421

Numărul cazurilor de reacții adverse la medicamente, raportate Agenției Medicamentului, este în continuă creștere. Într-un singur an, cifra aproape s-a triplat. Cele mai multe asemenea reacții au fost înregistrate la preparatele antituberculoase, cele antiretrovirale și antibiotice.