Știri Interne

Third slide

Replica Miinisterului Sănătății: Statul nu are 2,6 miliarde de lei pentru reabilitarea serviciului de Urgență

31 mai, 2013, 10:13

Vizualizări: 1701

Ministerul Sănătății vine cu o reacție după ce mai mulți specialiști au egalat cu eșecul planul autorităților de a salva serviciul de Urgență prin instituirea unui parteneriat public-privat. Într-un comunicat publicat pe pagina oficială a instituției se menționează că pentru reabilitarea serviciului de Urgență sunt necesari foarte mulți bani, iar statul nu-i are.

Third slide

Se caută privați cu cel puțin 100.000 de euro în cont, care să facă investiții la Institutul Oncologic

30 mai, 2013, 17:23

Vizualizări: 1358

Ministerul Sănătății apelează din nou la agenți economici privați, în încercarea de a salva Serviciul de radioterapie. Instituția a anunțat că intenționează să stabilească un parteneriat public privat pentru a procura mai multe utilaje medicale și așteaptă propuneri în următoarele două luni.

Third slide

Fișe electronice medicale, abia din 2020

30 mai, 2013, 18:13

Vizualizări: 1221

Fișe electronice, consultații la medic prin Internet și biblioteci virtuale unde, veți putea găsi tot ce doriți despre sănătate. Toate acestea ar putea deveni posibile, doar că în cel puțin șapte ani, la un preț de aproximativ 81 de milioane de lei.

Third slide

Viitorii medici evită specialitățile „periculoase“

30 mai, 2013, 12:16

Vizualizări: 1590

Tot mai puțini studenți la medicină aleg să se specializeze în domenii medicale mai puțin atractive, cum ar fi ftiziopulmonologia, psihiatria sau morfopatologia. Pentru aceste specialități au optat mult mai puțini dintre rezidenții care și-au finalizat studiile în acest an și urmează să fie angajați în sistemul medical, decât numărul planificat de autorități.

Third slide

Ministerul Sănătății intenționează să preia în gestiunea sa toate spitalele administrate în prezent de Căile Ferate ale Moldovei

29 mai, 2013, 17:36

Vizualizări: 980

Ministerul Sănătății continuă reforma instituțiilor medicale, chiar dacă mai bine de o lună implementarea acesteia a fost suspendată de Parlament. Ministerul a pregătit un proiect de hotărâre de Guvern, prin care solicită în gestiunea sa, în termen de o lună, toate spitalele care în prezent se află în subordinea Întreprinderii de Stat ”Căile Ferate ale Moldovei”. Experții spun că reforma este absolut necesară, dar atenționează autoritățile că au ales o cale greșită, deraind de la cadrul legal.

Third slide

UPDATE: Ministerul Sănătății consideră ilegală intenția medicilor de la Orhei de a transmite fiicei piciorul amputat al mamei sale, iar Procuratura a cerut poliției să investigheze incidentul

29 mai, 2013, 08:45

Vizualizări: 340

Ministerul Sănătății consideră ilegală intenția medicilor de a transmite rudelor piciorul amputat al unei femei, caz care s-a produs acum două zile la Spitalul de la Orhei. În același timp, direcția spitalului declară că nu a luat încă nicio decizie în acest caz, iar Procuratura raională a cerut poliției să investigheze acest incident.

Third slide

Moldova, sursă de cadre medicale pentru statele europene. Topul țărilor preferate de medicii moldoveni

29 mai, 2013, 07:41

Vizualizări: 3017

Părăsesc Moldova pentru salarii atractive și condiții decente de muncă. Este soluția pe care o aleg de mai bine de 20 de ani sute de medici moldoveni. Autoritățile nu dețin date statistice exacte în ceea ce privește numărul cadrelor medicale ce au plecat deja, dar cunosc care sunt țările pentru care optează cei ce intenționează să o facă. Majoritatea acestora ar vrea să practice medicina în statele europene, cum ar fi România, Italia, Franța sau Irlanda.

Third slide

UPDATE: Controverse între colegii de partid. Andrei Usatîi nu agreează ideea lui Vladimir Hotineanu cu privire la crearea unui Colegiu al Medicilor

28 mai, 2013, 16:54

Vizualizări: 1500

Ministrul în exercițiu al Sănătății, Andrei Usatîi, se pronunță împotriva controversatului proiect de Lege cu privire la crearea unui Colegiu al Medicilor, promovat insistent de colegul său de partid, Vladimir Hotineanu. Usatîi spune că acest proiect este incompatibil cu cadrul legal în vigoare și, drept urmare, trebuie abandonat.

Third slide

Serviciul de urgenţă ar putea fi privatizat pe un termen de cel puţin 25 de ani

28 mai, 2013, 11:12

Vizualizări: 1708

Serviciul de Urgenţă ar putea trece în proprietate privată pentru o perioadă de cel puţin 25 de ani. Iniţiativa aparţine Ministerul Sănătăţii. În viziunea autorităţilor, instituirea unui parteneriat public privat ar fi cea mai potrivită soluţie pentru a salva Serviciul de Urgenţă de la colaps. Medicii sunt, însă, convinși că agenții economici privaţi urmăresc doar profitul, iar când se vor convinge că domeniul nu este rentabil, se vor retrage.

Third slide

Îngropate în cimitire sau duse la groapa de gunoi. Cum procedează directorii de spitale cu deșeurile anatomice

27 mai, 2013, 15:15

Vizualizări: 838

Sunt îngropate în cimitire sau în gropi autorizate. Deocamdată aceasta este soluția la care apelează directorii de spitale pentru a se debarasa de organele și membrele extirpate sau amputate de la bolnavi.