Opinii / Editoriale

Third slide

Viorel Soltan: ”Avem nevoie de o strategie clară și o viziune unică asupra reformelor în domeniul sănătății”

29 mai, 2013, 15:28

Vizualizări: 1356

Reforma instituțiilor medicale departamentale este foarte necesară. Eu personal am optat și optez în continuare ca instituțiile medicale departamentale să fie incluse într-un sistem unic de prestare a serviciilor medicale (cu excepția Spitalului Armatei, care are specificul sau). Este vorba de serviciul medical al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii drumurilor, Ministerul de Interne, Cancelaria de Stat, etc.

Third slide

OPINII: Serviciul de urgență trebuie să rămână prerogativa statului

28 mai, 2013, 11:44

Vizualizări: 1178

Orice document sau proiect de lege al unei autorități publice trebuie să fie însoțit de o expertiză amplă. În acest caz, proiectul de instituire a parteneriatului public privat trebuia să fie trimis pentru consultare la Ministerul Economiei, Finanțelor, Senatului Universității de Medicină, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și chiar Băncii Mondiale.

Third slide

Andrei Mecineanu: „Furnizarea serviciilor de sănătate trebuie să fie făcută doar în condițiile existenței dovezii capacității și deprinderilor profesionale din partea personalului medical.”

23 mai, 2013, 22:41

Vizualizări: 1310

Inițiativa Ministerului Sănătății în domeniul autorizării exercițiului profesiunilor medico-sanitare este una extrem de necesară, în condițiile în care acest domeniu păstrează totalmente principiile vechiului sistem. Un exemplu elocvent este faptul că personalul medical și farmaceutic deține actualmente dreptul de a exercita profesiunea pe viață, iar singura instanță care poate retrage acest drept este instanța de judecată.

Third slide

PRO și CONTRA: Licențierea obligatorie a medicilor ar putea crea un deficit acut de cadre medicale

23 mai, 2013, 22:28

Vizualizări: 1212

Faptul că vor fi evaluați și obligați să activeze în baza unei licențe eliberate de Ministerul Sănătății nu-i sperie pe unii medici. Noi suntem supuși și așa unor examene o dată la cinci ani, iar licența, cred ne-ar deschide mai multe uși. Examenele le susținem la Comisia de atestare a cadrelor medicale.