Știri

Third slide

Aproape jumătate de milion de lei, ridicați de oamenii legii de la doi medici de la Spitalul Municipal „Sfanta Treime”. Aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă

25 iunie, 2019, 10:55

Vizualizări: 1868

Un şef de secţie şi un medic din cadrul Spitalului Clinic Municipal ,,Sfînta Treime” au fost reţinuţi de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuiţi de corupere pasivă. În cabinetele, dar și la domiciliile acestora au fost ridicați aproape jumătate de milion de lei. Bănuiții riscă până la 10 ani de închisoare, dacă vor fi găsiți vinovați.

Third slide

Directoarea Centrului PAS din Moldova, selectată alături de alte patru femei din întreaga lume pentru bursele LEAD, la Universitatea Harvard

25 iunie, 2019, 10:18

Vizualizări: 2537

Institutul Global pentru Sănătate Harvard (HGHI) și Inițiativa pentru femei și sănătate de la Școala de Sănătate Publică Harvard T.H.Chan au selectat cinci femei din 29 de state în curs de dezvoltare pentru prima ediție a Global Health LEAD Fellowship, un program desfășurat în premieră care are scopul de a promova femeile lider în domeniul sănătății publice la nivel mondial.

Third slide

Date îngrijorătoare: tot mai mulți tineri devin dependenți de țigările electronice

24 iunie, 2019, 14:17

Vizualizări: 444

Un nou studiu a scos la iveală o creștere masivă de 74% a numărului de tineri din Canada, care în perioada 2017-2018 au trecut la țigările electronice.

Third slide

Valentina Buliga a fost eliberată din funcția de director general al CNAS

24 iunie, 2019, 12:45

Vizualizări: 1333

Valentina Buliga nu se mai află în funcția de director general al Casei Naționale de Asigurări Sociale de astăzi. Premierul Maia Sandu a propus eliberarea din funcție a acesteia, hotărâre aprobată de Cabinetul de miniștri.

Third slide

Scăldatul în lacurile și bazinele din Capitală este interzis

21 iunie, 2019, 17:48

Vizualizări: 217

Asta după ce în lacurile, bazinele, dar și izvoarele cu apă potabilă amplasate în parcurile cu plaje de pe teritoriul municipiului au fost depistate bacteria E.coli, colifagi și alte microorganisme, ne anunță specialiștii din sănătate publică. Nici plajele cu nisip nu sunt foarte curate. În nisipul de pe plaje a fost descoperit parazitul toxocare cabis, care provoacă toxocaroză atât la copii, cât şi la adulţi.

Third slide

Campania „Mulțumesc, Doctore!” și-a desemnat câștigătorii. „Te simți un specialist împlinit, când ești apreciat de pacienți”

21 iunie, 2019, 15:53

Vizualizări: 1528

Pacienții au desemnat câștigătorii Campaniei „Mulțumesc, Doctore”, organizată de Echipa Spitale.md. Concursul se desfășoară al doilea an consecutiv. Ca și data trecută, pacienții au putut să nominalizeze doctorul cărora au vrut să-i spună mulțumesc. Trei dintre cei nominalizați au luat premii. Medicii ne-au mărturisit că se simt onorați că anume ei au fost aleși de către pacienți, afirmând că este cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un cadru medical.

Third slide

Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie, practic fără specialiști în sănătate și protecție socială

21 iunie, 2019, 15:06

Vizualizări: 1229

La începutul acestei săptămâni Parlamentul a reușit să formeze comisiile de specialitate. Conducerea comisiei protecție socială, sănătate și familie i-a revenit Partidului Democrat. Doar un membru al acesteia este de formare medic. Restul sunt cu studii în pedagogie, psihologie, drept și cu studii politice.

Third slide

Guvernul Maiei Sandu a publicat programul de activitate. Eliminarea corupției, depolitizarea, menținerea cadrelor în sistem și creșterea salariilor, printre priorități

21 iunie, 2019, 12:36

Vizualizări: 1906

Potrivit programului de guvernare, Moldova trăiește acum cea mai dificilă perioadă din istoria sa din ultimele decenii, de aceea programul de activitate va avea un caracter limitat ca sferă și durată de aplicare. Acesta urmează să se concentreze pe măsuri concrete limitate ca număr, dar cu impact sistemic „pentru dezoligarhizarea țării și eliberarea principalelor instituții ale statului de controlul intereselor grupului oligarhic”

Third slide

Un bebeluș a decedat din cauza unei infecții menigococice. Medicii spun că boala a avut un debut fulminant

20 iunie, 2019, 22:46

Vizualizări: 1497

Un bebeluș de aproape două luni și jumătate a murit la spital în urma unei infecții meningococice. Acesta a fost adus la Spitalul Clinic Municipal nr.1 pe 17 iunie, fiind diagnosticat de medicii de la Salvare cu infecție respiratorie acută. Același diagnostic a fost confirmat și de către medicii de la spital. Peste aproape 9 ore însă micuțul a decedat din cauza unei infecții cu meningococi. Boala a debutat fulminant, iar medicii spun că nu l-au mai putut salva.

Third slide

UPDATE//Secretarii de stat care au promovat interesele PD trebuie să plece. Printre aceștia și secretari de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

20 iunie, 2019, 12:07

Vizualizări: 2086

Premierul Maia Sandu a anunțat în ședința de Guvern că deputații vor propune, astăzi, în Plenul Legislativului modificări la Legea cu privire la secretarul de stat. Sandu a declarat că e nevoie de schimbări întrucât în multe ministere ideea de secretar de stat a fost compromisă.