Interviuri

Third slide

NewBIOTIdermal, un produs natural care vindecă arsurile de diferite grade (P)

08 iulie, 2017, 08:46

Vizualizări: 921

NewBIOTIdermal, produs autohton românesc își face loc pe piața farmaceutică din Republica Moldova. Produs de compania Titus&Sons cu sediul la Timișoara, dispozitivul medical NewBIOTIdermal este un unguent steril utilizat în cazul plăgilor acute, cronice şi alte afecțiuni ale pielii.

Third slide

Mariana Ianachevici, Asociația „Ave-Copiii”: „Dacă mamele au ajuns să-și trateze copiii pe internet, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru sistemul de sănătate”

05 iunie, 2017, 18:36

Vizualizări: 7415

La sfârșitul săptămânii trecute o poză, aparent nevinovată, care prezenta în prim plan fundulețul unui copil ce avea o afecțiune, a fost plasată pe internet, într-un grup de mămici. Autoarea fotografiei era chiar mama micuțului, care disperată cerea ajutor. Ce să fac, cu ce s-l tratez? Postarea a adunat peste o mie de comentarii, ceea ce înseamnă că cel puțin o mie de oameni au văzut și poza cu siguranță. Majoritatea conțineau sfaturi și recomandări de medicamente.

Third slide

Mihai Magdei, fost ministru al Sănătății: „Acum nimeni de la Ministerul Sănătății nu ar putea face față noii funcții de ministru al Muncii, Protecției Sociale și Sănătății”

23 mai, 2017, 19:21

Vizualizări: 3478

Reforma administrației publice centrale atrage după sine o serie de schimbări atât la nivel legislativ, cât la nivel executiv. Comasarea ministerelor nu e un lucru ușor, dar nici imposibil spunea astăzi premierul, care a adăugat că pentru a putea aplica reforma în practică va fi nevoie de foarte multă muncă.

Third slide

„Noi avem mai mulți donatori vii de organe, decât în moarte cerebrală”

18 aprilie, 2017, 16:26

Vizualizări: 3150

În Turcia este o normalitate să vezi și să auzi că sunt efectuate intervenții de înaltă performanță care salvează viața a mii de oameni. Ne referim în mod special la operațiile de transplant de rinichi, de inimă, ficat, uter, piele, etc.

Third slide

Tudor Ceaicovschi: „Mi s-a spus: „Ceaicovschi, ajunge, mai dă și la alții, nu te băga, liniștește-te că va fi și mai rău”

27 martie, 2017, 17:17

Vizualizări: 8296

Despre dosarul licitațiilor trucate, cel puțin în ultima vreme, nu se aude practic nimic. Procurorii spun că e în instanță și merge conform procedurilor. E un dosar voluminos, care nu poate fi examinat în câteva luni, mai ales că sunt vizate peste 30 de persoane din domeniul sănătății și un agent economic.

Third slide

Kristina Mauer-Stender, Biroul OMS pentru Europa: „Dacă o țară creează locuri speciale pentru fumat, înseamnă că ea nu-și îndeplinește angajamentele internaționale”

06 martie, 2017, 15:15

Vizualizări: 4021

Legea privind controlul este subiectul care continuă să-i nemulțumească pe unii proprietari de localuri, care insistă că din cauza restricțiilor dure pentru fumat, ei ar pierde clienți. Faptul că din cauza fumului de țigară au de suferit nefumătorii, precum și angajații localurilor, cel mai probabil pentru ei reprezintă o problemă secundară.

Third slide

Povestea Anei sau frământările unei persoane seropositive

02 martie, 2017, 12:58

Vizualizări: 3012

Sunt educator în cadrul Asociației Române Anti-SIDA din 2011, iar din 2015 coordonez voluntarii din cadrul aceleiași organizații. În interviul care urmează, doresc să vă împărtășesc povestea Anei, una dintre victimele epidemiei HIV din România ’80anilor, infectată cel mai probabil într-un spital.

Third slide

Ghenadie Curocichin: „Regula în medicina de familie e simplă – banul vine odată cu pacientul”

01 martie, 2017, 12:16

Vizualizări: 4977

Medicina de familie are nevoie de îmbunătățire, deci, o reformă a ei este necesară, spun specialiștii. Problema e pe ce cale se va merge – medicii vor avea dreptul să profeseze liber și să fie contractați direct de Compania Națională de Asigurări în Medicină, se va propune un model combinat cu cel prezent sau în general va fi aleasă altă perspectivă.

Third slide

Oxana Domenti: „Unele tarife sunt absolut nejustificate și nimeni nu ne-a convins că trebuie să crească în așa măsură. Vom cere în Parlament înghețarea lor și sistarea încasării banilor”

27 februarie, 2017, 15:24

Vizualizări: 4509

Majorarea tarifelor medicale încă este un subiect ce generează îngrijorări și nedumeriri, chiar dacă Ministerul Sănătății și Compania Națională de Asigurări în Medicină insistă că cei asigurați nu ar trebui să-și facă probleme. Subiectul a fost discutat și la Parlament, în cadrul Comisiei protecție socială, sănătate și familie, iar membrii Comisiei au aceleași îngrijorări. Vorbim despre ele cu președinta Comisiei, Oxana Domenti.

Third slide

„Nu se va schimba nimic în sistemul medical atât timp cât autoritățile nu vor înțelege că un medic sărac este un medic incompetent”

21 februarie, 2017, 11:02

Vizualizări: 9063

Este oare corect ca doctorul să fie un instrument gratuit de obținere a prescripției medicale și există sau nu în Belarus oligarhi în halate albe – despre aceasta și altele a povestit într-un interviul pentru news.tut, Nicolai Șavlov, medic de categorie superioară și cu 40 de ani de experiență în domeniu.