Știri Externe

Third slide

Descoperire extraordinară: eficacitatea „superalimentelor” în lupta contra cancerului, demonstrată în premieră

04 iunie, 2013, 10:58

Vizualizări: 727

Un studiu fără precedent a demonstrat pentru prima dată eficacitatea „superalimentelor” în lupta contra cancerului de prostată. În cadrul cercetării, bărbaţii care fuseseră trataţi chirurgical sau cu ajutorul radioterapiei au primit o capsulă ce conţinea esenţă de rodie, ceai verde, turmeric şi broccoli, transmite Descopera.ro, cu referință la The Telegraph.

Third slide

Studiu: Insomnia poate provoca gânduri suicidale

04 iunie, 2013, 09:50

Vizualizări: 1371

Problemele legate de somn, care se manifestă pe o perioadă lungă de timp, pot provoca idei suicidale. Aceasta este concluzia studiului realizat de un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania, din Statele Unite, citați de Med Page Today.

Third slide

Rusia înăsprește măsurile de luptă contra tabagismului

03 iunie, 2013, 15:35

Vizualizări: 316

Publicitatea la țigări și fumatul în locurile publice au fost strict interzise printr-o lege, care a intrat în vigoare în Rusia din primele zile ale lunii iunie, transmite BBC. Astfel, dependenții de nicotină trebuie să renunțe la acest viciu la locurile de muncă, pe scările blocului, în autobuze și alte mijloace de transport în comun, precum și într-un perimetru de 15 metri distanță de stațiile de autobuz și aeroporturi.

Third slide

Donarea de sânge, benefică pentru organism

03 iunie, 2013, 17:25

Vizualizări: 325

Donarea sistematică de sânge reduce riscul atacurilor de cord și chiar de cancer. Totodată, scade excesul de fier din sânge și cel al de grăsimilor așezate pe vasele sangvine, susține un grup de cercetători, citați de Daily Mail. Studiul, publicat de Jurnalul Asociației Medicale Americane, mai arată că fiecare donare de sânge duce și la arderea a cel puțin 650 de calorii.

Third slide

Profesii care te îngrașă

03 iunie, 2013, 10:45

Vizualizări: 1296

Savanții anunță: șefii sunt cei mai puțin expuși riscului de a se îngrășa. În schimb, potrivit cercetătorilor britanici, funcționarii publici, profesorii și inginerii sunt în topul celor care prind cu ușurință kilograme în plus. La celălalt pol sunt muncitorii și oamenii de știință, arată rezultatele unui studiu, citat de Daily Mail.

Third slide

Austeritatea duce la suicid

01 iunie, 2013, 13:25

Vizualizări: 1269

Măsurile de austeritate au efecte negative asupra stării de sănătate a populației din Europa și America de Nord. Reducerile bugetare duc la tot mai multe tentative de suicid, depresie, boli infecțioase și reduc accesul populației la serviciile de asistență medicală, arată rezultatele unui studiului realizat de economistul David Stuckler, de la Universitatea Oxford, și medicul Sanjay Basu, de la Universitatea Stanford.

Third slide

Băiețelul care bea 20 litri de apă pe zi

01 iunie, 2013, 12:42

Vizualizări: 679

Dominic Webster este un copil de numai patru ani din Marea Britanie, care suferă de diabet insipid nefrogen, o afecțiune rară a rinichilor care afectează una din 25 de mii de persoane în Marea Britanie. Din cauza afecțiunii sistemul de alimentare cu apă, organismul este dereglat astfel încât băiețelul se simte tot timpul însetat.

Third slide

Bacteriologul Julius Richard Petri, omagiat de Google

31 mai, 2013, 13:22

Vizualizări: 341

Renumitul bacteriolog Julius Richard Petri, care a inventat vasul ce îi poartă numele, este omagiat astăzi de Google, printr-un Doodle (antetul grafic care apare pe pagina de start a celui mai mare motor de căutare din lume), la 161 de ani de la naștere.

Third slide

Miezul de nucă reduce nivelul colesterolului

31 mai, 2013, 12:07

Vizualizări: 461

Miezul și uleiul de nucă reduc nivelul colesterolului din sânge. Totodată, consumul acestor produse scade și riscul bolilor cardiovasculare, arată rezultatele unui nou studiu realizat de cercetători americani de la Universitățile Tufts și Pennsylvania.

Third slide

Recomandări ale OMS pentru reducerea consumului de tutun

31 mai, 2013, 10:37

Vizualizări: 961

Fumatul ucide aproape jumătate dintre dependenții de acest viciu, anual fiind înregistrate aproximativ 6 milioane de decese. În peste 600 de mii de cazuri este vorba de fumători pasivi. Cele mai frecvente cauze de deces sunt bolile de inimă, astmul, dar și alte afecțiuni. De regulă efectele negative ale țigărilor sunt vizibile peste mulți ani. Totodată, fumatul este un factor de risc în cazul a șase din opt boli cu cea mai înaltă rată de mortalitate la nivel mondial.