Știri Externe

Third slide

Legea vaccinării ar putea fi modificată ca să fie mult mai dură. Declarațiile ministrului Sănătății Sorina Pintea

06 martie, 2018, 11:32

Vizualizări: 535

Proiectul Legii vaccinării este „soft” la capitolul sancțiuni pentru părinții care refuză să-și vaccineze copiii. Proiectul de document ar trebui amendat, ca să fie mai clar, dar și mai dur, a declarat astăzi ministrul Sănătății din România, Sorina Pintea.

Third slide

Prima țară din lume care va eradica cancerul de col uterin. Cui se datorează performanțele

05 martie, 2018, 10:28

Vizualizări: 2181

Australia ar putea deveni prima țară care va eradica cancerul de col uterin, potrivit unui anunț din partea Societății Internaționale de Papilomavirus, scrie The Guardian. O nouă cercetare arată că vaccinul anti-HPV administrat în școli a condus la o scădere dramatică a viitoarelor rate a cancerului de col uterin.

Third slide

Revizuire de urgență: medicamentul Zinbryta va fi retras de pe piața europeană, după mai multe cazuri grave de inflamație a creierului

03 martie, 2018, 10:27

Vizualizări: 564

Compania producătoare a medicamentului Zinbryta va retrage voluntar de pe piață preparatul, după o evaluare de urgență realizată de EMA, în urma raportării mai multor cazuri de inflamație a creierului.

Third slide

Diabetul zaharat este clasificat greșit? Cercetătorii au descoperit 5 tipuri diferite ale bolii

02 martie, 2018, 18:24

Vizualizări: 1255

Separarea cazurilor de diabet zaharat la adulți în cinci tipuri diferite, în loc de două, ar putea contribui la o mai bună adaptare a tratamentului precoce a pacienților și ar putea reprezenta un prim pas spre tratarea cu precizie a bolii. La această concluzie au ajuns autorii unei analize efectuate în Suedia și Finlanda, rezultatele căreia au fost publicate în revista The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Third slide

Croitoriile și spălătoriile redeschise în spitalele din România. Managerii susțin că este o investiție bună

02 martie, 2018, 15:04

Vizualizări: 516

Spitalele de stat s-au întors la departamentele pe care managerii le-au externalizat în ultimii ani, în speranța că vor face economii. În realitate însă, operațiunea a crescut costurile aproape cu jumătate. Așadar, multe unități sanitare au din nou secții de croitorie şi spălătorie, iar cheltuielile s-au redus considerabil.

Third slide

Medicii din Romania se pot bucura, începând de astăzi, de creșteri salariale foarte mari. Cât vor caștiga doctorii lunar

01 martie, 2018, 09:47

Vizualizări: 7795

Medicii și asistenții medicali vor avea începând de astăzi creșteri salariale esențiale, între 70% și 172%. Anunțul a fost făcut ieri în Parlamentul de la București de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Autoritățile române speră astfel să stopeze exodul masiv de halate albe, înregistrat în ultimii ani.

Third slide

V-ați lăsa operat de un robot? Ce beneficii au pacienții care au acceptat

28 februarie, 2018, 14:41

Vizualizări: 377

Într-o cameră privată de la University College din Londra (UCLH), Bayram Dolukup, în vârstă de 57 de ani, așteaptă calm o procedură chirurgicală prin care, pe parcursul a cinci ore, vezica sa va fi eliminată, cu o secțiune a intestinului gros. Intervenția nu va fi nici pe departe una obișnuită, inclusiv pentru faptul că cel care îl va opera nu este un chirurg obișnuit, ci un robot.

Third slide

Două infirmiere de la un spital furau bananele pacienților. Directorul a fost cel care a anunțat despre furt

28 februarie, 2018, 12:42

Vizualizări: 1546

Două infirmiere angajate ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor fi date afară după ce au fost prinse furând banane din mâncarea bolnavilor. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că două infirmiere, angajate ale instituției, sunt cercetate disciplinar după ce au fost prinse furând din fructele destinate bolnavilor.

Third slide

Cinci modalități ca să nu devii victimă a erorilor de prescriere a medicamentelor

27 februarie, 2018, 09:55

Vizualizări: 1054

Scrierea sau eliberarea greșită a medicamentelor pot costa anual viața a peste 22 de mii de oameni, doar în Anglia, arată un studiu pe această temă. Într-un discurs ținut săptămâna trecută, secretarul pentru sănătate și servicii sociale, Jeremy Hunt, a cerut noi măsuri pentru a aborda problema identificată într-o cercetare guvernamentală efectuată la universitățile din York, Manchester și Sheffield.

Third slide

Nu am știut până acum totul despre spermatozoizi. La coada lor a fost descoperită o structură misterioasă

24 februarie, 2018, 19:27

Vizualizări: 763

Oamenii de știință au petrecut zeci de ani studiind abilitățile extraordinare și anatomia spermatozoizilor umani, astfel încât o echipă internațională de cercetători a fost surprinsă să descopere o nanostructură misterioasă în formă de spirală la coada spermatozoizilor.