Știri Externe

Third slide

Sute de medicamente inovatoare, fără alternative terapeutică au dispărut de pe piața din România. Există riscuri și mai mari

31 ianuarie, 2019, 10:42

Vizualizări: 350

Un număr de 376 de medicamente inovatoare, dintre care 202 fără alternativă terapeutică, au fost retrase de pe piaţa din România în ultimii patru ani, conform unei analize a Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), scrie Agerpres.

Third slide

Alertă: Epidemie de gripă în România

30 ianuarie, 2019, 11:17

Vizualizări: 375

Autoritățile au constatat că este epidemie de gripă la nivel național. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. „Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm”, a precizat ea.

Third slide

Franța recomandă îmbunătățirea siguranței scutecelor pentru copii. Au fost depistate mai multe substanțe chimice care depășesc valorile normale

24 ianuarie, 2019, 12:20

Vizualizări: 305

Agenţia Naţională de Securitate Sanitară din Franţa și-a publicat ieri, evaluarea riscurilor legate de substanțele chimice din scutecele pentru copii. Pe baza testelor efectuate pe scutecele de unică folosință și a utilizării acestora, evaluarea Agenției a subliniat mai multe substanțe chimice pentru care au fost depășite valorile pragului de siguranță.

Third slide

10 cele mai mari amenințări de sănătate publică în 2019

21 ianuarie, 2019, 18:11

Vizualizări: 796

Lumea se confruntă cu multiple probleme de sănătate. Acestea variază de la izbucnirea bolilor prevenibile prin vaccinare, cum ar fi rujeola și difteria, creșterea agenților patogeni rezistenți la medicamente, creșterea ratelor de obezitate și a inactivității fizice, până la impactul asupra sănătății al poluării mediului și al schimbărilor climatice.

Third slide

Un medic a extirpat din greșeală un rinichi, după ce l-a confundat cu o tumoare. A primit o pedeapsă ingenioasă

21 ianuarie, 2019, 12:27

Vizualizări: 1188

Un chirurg din Florida a extirpat rinichiul unei paciente, crezând că este vorba despre o tumoare. S-a întâmplat în anul 2016, când chirurgul Ramon Vazquez a participat la o intervenție de fuziune spinală la o pacientă.

Third slide

Tot mai mulți copii se nasc cu intestinele în afara abdomenului, un defect periculos și pentru unii letal. Cum explică cercetătorii situația

21 ianuarie, 2019, 12:02

Vizualizări: 706

Statele Unite se confruntă cu un număr în creștere a bebelușilor care se nasc cu un defect grav, pentru unii chiar fatal. Nou-născuții au intestinele în exteriorul abdomenului, iar pentru a fi salvați au nevoie de urgență de intervenție chirurgicală. Defectul se produce din cauza lipsei sacului de protecție din jurul intestinelor, iar cercetătorii din cadrul Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) leagă acest fapt de consumul de opiacee.

Third slide

Intervenție neurochirurgicală hi-tech la Iași. Medicii au reușit să extragă o tumoră de 3 centimetri cubi

18 ianuarie, 2019, 15:58

Vizualizări: 523

În ultimii ani, Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a fost dotat cu aparatură şi echipamente medicale de câteva milioane de euro, care ajută la efectuarea intervenţiilor chirurgicale de mare precizie, cei din conducerea unităţii medicale comparând modul în care se fac acum operaţiile la spitalul ieşean cu cele din străinătate, din clinici cunoscute, cum ar fi cele din Austria.

Third slide

Salariile mari n-au schimbat nimic la capitolul șpagă

17 ianuarie, 2019, 13:55

Vizualizări: 1552

Vasi Rădulescu, medic cardiolog peste Prut explică într-o postare pe Facebook despre ce NU s-a schimbat în domeniul sănătății în România, chiar dacă s-au făcut reforme, s-au schimbat legi și s-au mărit salariile.

Third slide

Unul dintre cele mai mari focare ale bacteriei E.coli, depistat în salata verde, a fost nimicit

14 ianuarie, 2019, 16:33

Vizualizări: 472

„Acest focar pare să fi fost distrus”, au declarat responsabilii din cadrul Centrelor americane de prevenire și combatere a maladiilor (CDC). Specialiștii nu au mai găsit E.Coli în salata verde cultivată în unele regiuni din nordul și centrul Californiei.

Third slide

Mese plătite pentru rezidenți. Cum explică ministra Sănătății de la București faptul că aceștia vor trebui să plătească mâncarea la cantina spitalului

11 ianuarie, 2019, 13:24

Vizualizări: 570

Ministrul Sănătății din România, Sorina Pintea, vine cu noi explicații în cazul rezidenților de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde medicii rezidenți au fost anunțați că trebuie să-și plătească mâncarea la cantina spitalului, deși medicii mănâncă acolo gratuit.