Știri Externe

Third slide

Tot mai mulți copii sunt diagnosticați prea târziu cu displazie de șold, în pofida screening-urilor care se fac. „Procentul este inacceptabil de mare”

29 martie, 2019, 09:47

Vizualizări: 901

Sistemul actual de verificare a nou-născuților pentru problemele șoldului este încălcat, ducând la prea multe diagnostice tardive și intervenții chirurgicale corective, arată o nouă cercetare din Anglia.

Third slide

Clujul vrea să devină liderul în domeniul digital medical din România

28 martie, 2019, 21:39

Vizualizări: 303

Clujul-Napoca vrea să devină lider în domeniul Internet of Things (IoT) aplicat în domeniul medical. Primarul orașului, Emil Boc, a declarat acest lucru recent, la o conferință internațională la care au participat mai mulți edili din Europa care au discutat strategii de dezvoltare a orașelor în domeniul start-upurilor.

Third slide

VIDEO//Momentul în care poliția din SUA descinde în forță pentru a lua un copil bolnav din familie. Părinții ar fi refuzat să-l ducă la spital

28 martie, 2019, 16:04

Vizualizări: 789

Presa internațională scrie că poliția dintr-un mic oraș american a apelat la o asemenea metodă, după ce un medic a sunat la Protecția Copilului și a spus că familia refuză să ducă la spital copilul de numai doi ani, care ar fi avut febră peste 40.

Third slide

Ministrul Sănătății, în vizită la spital în toiul nopții

28 martie, 2019, 09:44

Vizualizări: 1643

Ministrul Sănătății din România, Sorina Pintea, a decis să meargă într-o vizită neașteptată la unul dintre cele mai reclamate spitale din țară – la Târgu Jiu. A declarat că nu a fost mulțumită deloc de ceea ce a văzut.

Third slide

Comisarul european pentru sănătate şi securitate alimentară:Produsele pe bază de tutun încălzit fac la fel de mult rău ca și țigările obișnuite

27 martie, 2019, 12:27

Vizualizări: 651

Comisarul european pentru sănătate şi securitate alimentară, Vytenis Andriukaitis, prezent marţi la Forumul Global "Drepturile omului şi o lume fără tutun", a lansat un apel pentru eliminarea tutunului din supermarketuri, având în vedere că acesta nu este un aliment.

Third slide

Asistentele medicale la mare căutare în Spitalele de peste Prut. La concurs sunt scoase peste 200 de posturi

26 martie, 2019, 15:35

Vizualizări: 1543

Ofertă bogată de posturi pentru asistentele medicale. Spitalele publice din România au scos la concurs, doar pentru această săptămână, aproape 200 de posturi, scrie Constanta de azi.

Third slide

Fără bullying în școlile din România. Insultele, umilirile și violența au fost interzise prin lege

25 martie, 2019, 10:13

Vizualizări: 427

Legea Educaţiei Naţionale din România a fost completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Third slide

6.000 de copii, drogați anual în România în centrele sociale

22 martie, 2019, 14:30

Vizualizări: 426

Două treimi dintre copiii din centrele sociale din România au primit pastile care să-i liniştească sau sa-i adoarmă. 6.000 de copii au fost drogaţi. Iar datele sunt oficiale si au fost obţinute de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) de la direcţiile de protecţie socială din ţară. Din aceleaşi acte reiese că un sfert dintre copiii de care statul trebuie să aibă grijă au fost internaţi în spitale de psihiatrie. După ce au fost abandonaţi de familie, primesc medicamente şi umilinţe.

Third slide

Aspirina administrată pentru prevenirea infarctului miocardic nu mai este recomandată pentru adulții vârstnici, potrivit noilor protocoale clinice

19 martie, 2019, 14:48

Vizualizări: 2876

Potrivit ultimelor protocoale clinice ale Colegiului American de Cardiologie și Asociația americană a inimii, vârstnicilor care caută o metodă de reducere a riscului de infarct miocardic și accident vascular cerebral nu li se mai recomandă să ia zilnic aspirină.

Third slide

Un medic român a descoperit o metodă inedită de tratament a bolii Parkinson, după două decenii de cercetare

18 martie, 2019, 14:51

Vizualizări: 627

Mulţumită unui tratament inovativ, descoperit în urma unor cercetări realizate timp de 19 ani, un medic din Constanţa le oferă o şansă la o viaţă mai bună celor care suferă de Parkinson. Bolnavii pot merge singuri şi nu mai sunt atât de dependenţi de ceilalţi.