Știri Externe

Third slide

Peste 400 de medici britanici s-au sinucis din cauza plângerilor de malpraxis depuse de pacienți

04 septembrie, 2018, 13:11

Vizualizări: 3191

Sophie Spooner avea doar 26 de ani și era medic în devenire. Anul trecut a suferit un atac de panică în timpul orelor de muncă, la o secție de pediatrie. 24 de ore mai târziu ea și-a pus capăt zilelor. Mama ei, Laurel Spooner, crede că sinuciderea ei a fost rezultatul depresiei cu care se luptase în trecut. Ea a fost diagnosticată anterior cu tulburare bipolară.

Third slide

Gonoreea, una dintre cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală, prezintă niveluri mai ridicate de rezistență la azitromicină

31 august, 2018, 11:33

Vizualizări: 465

Neisseria gonoreea continuă să prezinte niveluri ridicate de rezistență la azitromicină în Uniunea Europeană și în Spațiul Economic European, conform rezultatelor din 2016 ale Programului european de supraveghere antimicrobiană a gonococilor (Euro-GASP).

Third slide

Abuz asupra copiilor la început de an școlar: „Noi nu înţepăm copiii pentru că vor directorii”

30 august, 2018, 12:38

Vizualizări: 831

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat pentru agenția de știri AGERPRES că solicitările unităţilor de învăţământ pentru efectuarea unor analize medicale de către copii reprezintă un abuz.

Third slide

Un nou preparat „doi în unu” pentru tensiunea arterială ar putea salva mii de vieți

29 august, 2018, 12:43

Vizualizări: 879

Introducerea unei pilule noi doi în unu, pentru normalizarea tensiunii arteriale, ar putea salva mii de vieți, spun experții.

Third slide

Medicii fac erori medicale majore din cauza nivelului foarte ridicat de oboseală

29 august, 2018, 09:26

Vizualizări: 6211

Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de Mayo Clinic, în august 2018, care a constatat că mai mult de jumătate dintre medicii din Statele Unite suferă de o experiență de epuizare, definită fie ca epuizare emoțională, fie ca un sentiment de distanțare față de locul de muncă și față de colegi, a spus dr. Christine Sinsky, cercetător în cadrul studiului.

Third slide

Informațiile false despre vaccinuri, lansate de fabricile de troli din Rusia

28 august, 2018, 14:26

Vizualizări: 592

Trolii din Rusia ar răspândi informații false pe diferite platforme media despre vaccinuri pentru a crea discordii sociale, susțin cercetătorii americani. Ar fi vorba despre aceiași troli care au încercat să influențeze alegerile din SUA, potrivit BBC.

Third slide

O treime din antibiotice sunt prescrise inutil. 70.000 de copii ajung la urgență ca urmare a reacțiilor adverse

27 august, 2018, 12:10

Vizualizări: 1855

Reacțiile adverse la antibiotice trimit aproape 70.000 de copii pe an la unitățile de primiri urgente. Doctorii scriu aproximativ 74 de milioane de rețete pentru administrarea antibioticelor pe parcursul unui an, arată cele mai recente date. Și multe dintre ele sunt probabil inutile.

Third slide

Virusul West Nile face tot mai multe victime peste Prut: șase morți în trei luni

24 august, 2018, 13:27

Vizualizări: 607

Ministerul Sănătăţii din România anunţă că numărul persoanelor decedate din cauza virusului West Nile a ajuns la şase. Trei dintre ele sunt din Capitală, iar celelalte din Iaşi, Galaţi şi Covasna.

Third slide

O altă companie farmaceutică din China nu mai poate livra medicamente pentru cardiaci în UE, pentru că ar conține substanță activă cancerigenă

21 august, 2018, 11:41

Vizualizări: 732

Medicamente pentru afecţiuni cardiace, care conţin o substanţă activă produsă de o a doua companie din China, sunt retrase de pe piaţa Uniunii Europene după detectarea unei impurităţi toxice, cancerigene.

Third slide

Zeci de mii de copii și adulți din Europa s-au îmbolnăvit în acest an de rujeolă. Aproape 40 au murit, potrivit OMS

20 august, 2018, 18:15

Vizualizări: 931

Peste 41 de mii de copii și adulți din Europa au fost infectați cu rujeolă în primele 6 luni ale acestui an. Numărul acestora depășește cu mult numărul anual al îmbolnăvirilor, în ultimul deceniu, scrie Organizația Mondială a Sănătății.