Știri Interne

Third slide

Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate are un nou director. Un fost procuror se va ocupa de achiziții

09 august, 2019, 11:30

Vizualizări: 1195

Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate are un nou conducător, după ce fostul, Ivan Antoci, a fost demis din funcție. Este vorba de Eduard Patic, de profesie jurist, iar anterior și procuror. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

Third slide

IQOS: o poveste cu corporații, deputați și presă

09 august, 2019, 09:17

Vizualizări: 829

Luna trecută, noua guvernare a anulat privilegiile pentru IQOS și alte produse de tutun care nu ard, iar societatea moldovenească s-a ciocnit din nou cu Big Tobacco, marile companii internaționale de tutungerie, și strategiile lor de lobby și relații publice. Deși legea a trecut, merită să ne oprim și să observăm cum a decurs toată dezbaterea publică.

Third slide

Se caută rector la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

08 august, 2019, 10:38

Vizualizări: 2701

Universitatea de Medicină a dat start concursului de ocupare a funcției de rector. Instituția a plasat anunțul și regulamentul de organizare pe pagina sa web. Cei care vor să-și depună dosarele, o pot face până pe 29 august.

Third slide

Alexandru Voloc, noul secretar de stat al Ministerului Sănătății

07 august, 2019, 13:31

Vizualizări: 3768

Astăzi în cadrul ședinței Guvernului, Ministra Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco a propus candidatura medicului Alexandru Voloc la funcția de secretar de stat.

Third slide

Diplomația în serviciul unei corporații multinaționale. Cine și cum a intervenit în sprijinul intereselor companiei Philip Morris în Moldova

07 august, 2019, 08:51

Vizualizări: 681

Departamentul Federal pentru Afaceri Externe al Confederației Elvețiene oferă nu doar cel mai mare transfer de imagine uneia din cele mai mari corporații multinaționale din domeniul tutunului din lume, dar și sprijin politic. Cum a intervenit Departamentul Federal pentru Afaceri Externe în Republica Moldova, în sprijinul intereselor companiei Philip Morris.

Third slide

„Mami, alăptează-mă!” la a treia ediție. Cea mai mare frică a femeilor e că nu vor avea suficient lapte ca să-și hrănească bebelușii

05 august, 2019, 17:22

Vizualizări: 356

Mămici cu burtici, cu pici și doritoarele de a deveni mămici, dar și tinerii tați au ales să petreacă prima zi a ultimii luni de vară învățând lucruri utile despre alăptare.

Third slide

Prizonierii unui singur om. Copiii născuți cu o boală rară plătesc cu viața, pentru că de ani buni nimeni nu are curajul să adopte un regulament vital, prăfuit prin sertarele Ministerului Sănătății

05 august, 2019, 16:42

Vizualizări: 3307

Zeci de copii și adulți care suferă de fibroză chistică, o maladie rară, sunt tratați după regulamente învechite, iar viața lor depinde în continuare de deciziile unui singur om. Se întâmplă într-un sistem medical sovietizat, rigid și redus la competența unei singure persoane și unde crezul „internat sau mort” încă face legea. În tot acest timp, copii cu o șansă la viitor decedează sub privirile neputincioase ale părinților.

Third slide

AMED: Comisia de specialitate de la Ministerul Sănătății boicotează ședințele unde se discută despre siguranța insulinei Strim

05 august, 2019, 12:00

Vizualizări: 4098

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale anunță că a avut săptămâna trecută întrevederi cu producătorii Strim, din Ucraina, unde s-a discutat despre siguranța analogului de insulină. Totodată, Agenția susține că a încercat să adune la masa discuțiilor toți specialiștii implicați în autorizarea Strim, dar că discuțiile ar fi boicotate de către Comisia de specialitate în endocrinologie a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Third slide

Ministra Sănătății se află în vizită la Spitalul Cărpineni, despre care s-a anunțat că se închide

02 august, 2019, 15:48

Vizualizări: 887

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco efectuează o vizită la Spitalul Cărpineni, după ce de câteva zile se vehiculează despre închiderea acestuia. De la 1 august Spitalul nu mai este finanțat de către Compania de Asigurări în Medicină, iar despre acest lucru se știa încă de la sfârșitul anului trecut. Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, ministra a dat asigurări că nu se închide niciun spital.

Third slide

Majorări de salarii pentru medicii care fac gărzi din 1 octombrie, dar și indemnizații unice mărite, anunță ministra Sănătății

02 august, 2019, 10:19

Vizualizări: 2266

De la 1 septembrie sau cel târziu de la 1 octombrie, medicii care duc tot greul sistemului de sănătate, adică cei care fac gărzi de noapte, vor avea salarii cu 800 sau 1.000 de lei mai mult. Așa a lăsat să se înțeleagă ministra sănătății, Ala Nemerenco în cadrul unei emisiuni TV. Schimbările se vor produce după modificările necesare în actele legislative.