Știri Externe

Third slide

Что можно делать и чего нужно избегать после получения второй дозы вакцины против COVID-19

19 mai, 2021, 09:15

Vizualizări: 1161

Многие люди думают, что вторая доза вакцины от коронавируса сразу вернет их к прежней жизни: никаких масок, социальной дистанции, многолюдные и шумные вечеринки и крепкие объятия с друзьями. Но на деле все намного сложнее. Люди, завершившие курс вакцинации, живут в том же пространстве, что и те, кто пока привился одной дозой либо вовсе отказывается от вакцинации.

Third slide

Pandemia Covid, care a luat 3,4 milioane de vieți, putea fi prevenită, arată un nou raport extrem de critic la adresa liderilor mondiali

18 mai, 2021, 19:52

Vizualizări: 765

Pandemia Covid a fost un dezastru care poate fi prevenit și care nu ar fi trebuit să coste milioane de vieți, dacă lumea ar fi reacționat mai repede. Sunt constatările unui grup independent de nivel înalt care critică dur liderii mondiali și cer schimbări urgente, pentru ca așa ceva să nu se mai repete. Raportul a fost comandat de OMS, pentru o analiză independentă a modului cum s-a intervenit la nivel mondial în cazul pandemiei Covid.

Third slide

Evoluția și căderea Sputnik V. De ce vaccinul rusesc nu are încă undă verde în Europa

18 mai, 2021, 16:11

Vizualizări: 1401

O vreme, vaccinul împotriva coronavirusului Sputnik V părea de neoprit. Dar cel mai „fierbinte” produs de export al Rusiei s-ar putea să rămână în afara a ceea ce ar fi trebuit să fie realizarea sa de încununare a succesului: sigiliul de aprobare al autorității de reglementare a UE, scrie POLITICO.

Third slide

OMS: e o catastrofă morală că țările bogate își vaccinează copiii, pe când în cele sărace medicii încă așteaptă această șansă. „În al doilea an de pandemie vor fi mai multe multe decese”

15 mai, 2021, 15:37

Vizualizări: 650

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a atenționat statele cu venituri mari să evite o catastrofă morală prin vaccinarea copiilor, în timp ce lucrătorii medicali din țările sărace numai speră la această șansă. Acum, doar 0,3% din oferta de vaccin se îndreaptă către țările cu venituri mici.

Third slide

Vaccinarea împotriva COVID-19: ce putem învăța din experiența Israelului

14 mai, 2021, 18:06

Vizualizări: 678

În decembrie 2020, Israelul a lansat campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu vaccinul pe baza de ARNm, Pfizer-BioNTech. Ministerul Sănătății din Israel a recomandat un orar de imunizare cu două doze la un interval de 21 de zile. Timp de 4 luni în țară au ajuns peste 10 milioane de doze de vaccin.

Third slide

NEXT PANDEMIC: Ce este febra hemoragică Crimeea-Congo. Muscătura mortală a căpușei infectate

14 mai, 2021, 14:29

Vizualizări: 531

În octombrie 2008, un măcelar în vârstă de 60 de ani a fost internat într-un spital rural din Al-fulah, sudul Sudanului, cu febră mare, frisoane și dureri de cap. În următoarele două zile, a dezvoltat diaree. Simptomele au continuat cu sângerări din nas și vărsături cu sânge. În cinci zile de la îmbolnăvire, era mort deja.

Third slide

«Спутник V»: всё, что известно о побочных эффектах вакцины

14 mai, 2021, 12:10

Vizualizări: 1172

Вакцину «Спутник V» разработали в Национальном центре эпидемиологии и микробиологии имени Гамалеи в России, и она стала первой вакциной, одобренной для применения против COVID-19. И хотя российские ученые сообщают о некоторых побочных эффектах вакцины, безопасность этого препарата по-прежнему у многих вызывает вопросы. Попробуем разобраться, что известно к этому времени о побочных эффектах «Спутника».

Third slide

Ce trebuie să știi despre vaccinul chinezesc Sinopharm, folosit pentru vaccinare inclusiv în Republica Moldova

11 mai, 2021, 18:29

Vizualizări: 1549

OMS a inclus vaccinul chinezesc Sinopharm în Lista pentru utilizări în urgențe (EUL List), astfel acordând undă verde pentru ca acest vaccin să fie utilizat la nivel global. Vaccinul Sinopharm este produs de Beijing Bio-Institute of Biological Products Co Ltd, filială a China National Biotec Group (CNBG). Acum, producătorul este încurajat să participe la Facilitatea COVAX, pentru ca mai multe țări să obțină vaccinul anti-Covid pentru campaniile naționale de vaccinare.

Third slide

NEXT PANDEMIC: Virusul Marburg omoară 9 din 10 infectați. Se numără printe cele mai letale virusuri din lume. Poate acest virus să provoace următoarea pandemie?

07 mai, 2021, 17:41

Vizualizări: 2876

Vărul mortal al Ebolei, virusul Marburg poate ucide nouă din zece persoane pe care le infectează. Prin intermediul călătoriilor internaționale, virusul a ajuns din Africa în Europa de două ori în ultimii 40 de ani. Poate globalizarea în creștere să ducă la eruperea virusului în întreaga lume?

Third slide

Agenția Europeană a Medicamentului mai examinează dosarul unui vaccin. Are o eficacitate între 50% și 90% în diferite studii

04 mai, 2021, 17:58

Vizualizări: 823

Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat astăzi că a început analiza în timp real a vaccinului chinezesc dezvoltat de Sinovac, pe baza datelor preliminare de la testele pe animale și oameni ce sugerează că vaccinul produce un răspuns imun contra coronavirusului, transmite Reuters.