Știri Externe

Third slide

Ce este îngrijirea paliativă la domiciliu? Ce pași trebuie făcuți pentru implementarea acestui tip de serviciu

30 aprilie, 2021, 08:14

Vizualizări: 625

Îngrijirea paliativă la domiciliu oferă îngrijire, în casa în care trăiește pacientul, persoanelor cu probleme de sănătate cronice, care limitează viața, cum ar fi cancerul, bolile cardiace, renale și respiratorii avansate, HIV/SIDA și tulburările neurologice cronice. Cel mai bine este ca îngrijirea să fie asigurată de o echipă multidisciplinară instruită în îngrijiri paliative, inclusiv medici, asistenți medicali, lucrători în sănătate comunitari și voluntari.

Third slide

OMS: Guvernele trebuie să investească mai mult în Sănătate pentru a atenua șocurile viitoare. „Nu repetați greșelile din trecut”

29 aprilie, 2021, 13:55

Vizualizări: 536

Un nou raport al OMS scoate în evidență necesitatea de a menține un nivel ridicat al cheltuielilor publice pentru sănătate, chiar dacă presiunile bugetare post-Covid vor fi foarte mari. Deși tentația este mare ca să se scadă finanțarea din domenii precum Sănătatea, este esențial ca guvernele să nu mai repete greșelile din trecut, atunci când repartizează banii între domenii în plină criză.

Third slide

Peste un trilion de dolari pot fi economisiți pentru Sănătate, dacă țările ar taxa suficient produsele din tutun

28 aprilie, 2021, 09:24

Vizualizări: 638

Noul manual tehnic al OMS privind politica fiscală și administrativă în domeniul tutunului conține cele mai noi recomandări pentru reducerea cheltuielilor de peste 1,4 trilioane de dolari SUA pentru sănătate și a pierderii productivității din cauza consumului de tutun la nivel mondial. Deși au instrumentele puse pe masă, doar 38 dintre țări taxează suficient industria tutunului, iar banii îi investesc în sănătate.

Third slide

Categorii și tipuri de îngrijire paliativă. De unde trebuie să înceapă guvernele în stabilirea nevoilor de îngrijiri paliative

27 aprilie, 2021, 13:18

Vizualizări: 579

Atunci când guvernele iau decizia să implementeze servicii de îngrijiri paliative, trebuie luate în calcul mai multe aspecte. Există diverse tipuri de îngrijiri paliative, la diverse niveluri, iar, pe lângă faptul că acestea trebuie să funcționeze eficient de sine stătăror, este la fel de importantă și integrarea acestor servicii, astfel încât pacientul poată accesa pe parcursul vieții indiferent de nivel, fără să întâmpine bariere de ordin birocratic sau de organizare.

Third slide

Возникли побочные эффекты после прививки? Пошаговое руководство о том, что делать и куда сообщить о поствакцинальной реакции

23 aprilie, 2021, 11:08

Vizualizări: 878

С начала кампании вакцинации в Молдове прививки получили более 96 тысяч человек. По официальным данным, серьезных побочных эффектов пока зафиксировано не было. Правда, жители Молдовы вакцинировались в основном только вакцинами, предварительно одобренными ВОЗ и Европейским агентством по лекарствам, за исключением небольшой партии китайской вакцины.

Third slide

Tragedie în India, după ce politicienii s-au avântat în campanii electorale, crezând că au învins COVID-ul. Oamenii mor pe brancarde, fără oxigen. „Sistemul s-a prăbușit”

23 aprilie, 2021, 10:59

Vizualizări: 1285

Privind peste o mare de fețe adunate, fără mască, sâmbătă la un miting politic din Bengalul de Vest, prim-ministrul indian, Narendra Modi, a proclamat cu mândrie că „nu a văzut niciodată astfel de mulțimi uriașe”. O mască lipsea în mod vizibil de pe fața lui Modi. În aceeași zi, India a înregistrat un record de 234.000 de cazuri noi de coronavirus și 1.341 de decese - și numărul a crescut de atunci. Țara a ajuns într-o tragedie de proporții fără precedent.

Third slide

Ultimele date despre vaccinul Johnson&Johnson: poate provoca cheaguri de sânge, cât de rare sunt acestea, care este riscul pentru cei vaccinați

22 aprilie, 2021, 17:28

Vizualizări: 739

Comitetul de siguranță al EMA (PRAC) a concluzionat recent că informațiile care însoțesc vaccinul COVID-19 „Vaccine Janssen” ar trebui să conțină un avertisment cu privire la cheagurile de sânge neobișnuite cu trombocite scăzute. PRAC a concluzionat, de asemenea, că aceste evenimente ar trebui enumerate ca efecte secundare foarte rare ale vaccinului.

Third slide

Риски бесконтрольного приема антибиотиков при COVID-19

22 aprilie, 2021, 14:16

Vizualizări: 566

Пандемия COVID-19 затронула все сферы нашей жизни, пострадала мировая экономика и здравоохранение. Кроме прочих негативных эффектов, существует еще одна опасность — повышение устойчивости к антибиотикам. В настоящее время антибиотики назначают массово и неконтролируемо — как для предотвращения развития бактериальной инфекции при подтвержденных случаях COVID-19, так и для предупреждения заражения коронавирусом. Как специалисты объясняют это и в чем кроется опасность?

Third slide

Tot ce trebuie să știi despre adeverința verde electronică pentru călătoriile în statele UE

21 aprilie, 2021, 13:17

Vizualizări: 1311

În ultimele luni am auzit cu toții despre faptul că vom putea călători cu certificate de vaccinare în interitoriul Uniunii Europene. Există foarte multe întrebări la acest capitol: va fi acest certificat obligariu, mi se va refuza intrarea într-o țară europeană dacă nu dețin acest certificat, trebuie obligatoriu să mă vaccinez ca să-l obțin.

Third slide

OMS: Niciunul dintre cele 43 de antibiotice aflate acum în dezvoltare nu sunt eficiente în cazul celor mai periculoase bacterii din lume

19 aprilie, 2021, 13:26

Vizualizări: 950

Lumea are nevoie cu disperare de tratamente antibacteriene eficiente. Dar niciunul dintre cele 43 de antibiotice aflate în prezent în dezvoltare nu sunt eficiente în cazul celor mai periculoase bacterii din lume. Un nou raport am OMS arată că știința nu reușește să vină cu un răspuns adecvat la problema rezistenței antimicrobiene. Un mecanism mondial pornit cu scopul de accelera știința în acest domeniu aduce speranță că lucrurile s-ar putea schimba.