Știri Externe

Third slide

Tipurile de cancer care vor afecta cel mai mult oamenii și vor produce decese în următoarele decenii

15 aprilie, 2021, 16:00

Vizualizări: 1673

În următorii 20 de ani va avea o schimbare importantă în clasamentul tipurilor de cancer. Unele tipuri se vor diagnostica tot mai rar, iar altele, din păcate, vor lua tot mai multe vieți omenești. O listă cu cele mai frecvente tipuri de cancer a fost întocmită în cadrul unui studiu publicat recent în JAMA Network Open. Aceste informații ar trebui în primul rând să ajute guvernele la remodelarea programelor naționale de screening.

Third slide

Reuters: Comisia Europeană nu va reînnoi contractele de livrare a vaccinnurilor anti-Covid cu AstraZeneca și Johnson&Johnson

14 aprilie, 2021, 16:44

Vizualizări: 833

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele de livrare a vaccinurilor COVID-19 cu AstraZeneca și Johnson & Johnson (J&J), a raportat miercuri cotidianul italian La Stampa, care citează o sursă din ministerul italian al Sănătății.

Third slide

Pauză de administrare a vaccinului produs de Johnson&Johnson în SUA, din cauza unor cheaguri de sânge „rare și severe”

13 aprilie, 2021, 17:36

Vizualizări: 628

Oficialii federali din domeniul sănătății au solicitat astăzi o pauză în utilizarea vaccinului anti-coronavirus Johnson & Johnson, argumentând că examinează rapoartele privind șase cazuri de dezvoltare a unui tip rar și sever de cheag de sânge la persoanele care au primit vaccinul.

Third slide

Vaccinarea obligatorie, între îndatorire legală, solidaritate și etică. Explicăm decizia CtEDO, care constată că vaccinarea obligatorie nu încalcă drepturile omului

08 aprilie, 2021, 21:23

Vizualizări: 1478

Vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică, deoarece statele au obligația supremă de a proteja copiii de boli grave și, astfel, de a pune copiii în centrul tuturor policilor publice. Vaccinarea trebuie să fie văzută și ca pe o problemă etică, întrucât este o chestiune de solidaritate: majoritatea este rugată să se vaccineze și pentru cei care nu pot să o facă din motive medicale, astfel protejându-i prin imunitatea colectivă.

Third slide

Comitetul de siguranță al EMA a concluzionat că cheagurile de sânge neobișnuite cu trombocite scăzute ar trebui să fie listate ca efecte secundare foarte rare ale vaccinului Vaxzevria

07 aprilie, 2021, 22:08

Vizualizări: 1624

Comitetul de siguranță al EMA (PRAC) a concluzionat miercuri, 7 aprilie 2021, că cheagurile de sânge neobișnuite cu trombocite scăzute ar trebui să fie listate ca efecte secundare foarte rare ale Vaxzevria (noua denumire a vaccinului anti COVID-19 al AstraZeneca). Comitetul a ajuns la această concluzie după ce a luat în considerare toate dovezile disponibile în prezent, inclusiv sfaturile unui grup de experți, format ad hoc.

Third slide

OMS: 5 acțiuni urgente pe care țările trebuie să le realizeze în timpul și după pandemia Covid-19

07 aprilie, 2021, 21:37

Vizualizări: 685

COVID-19 a afectat pe nedrept unii oameni mai dur decât pe alții, exacerbând inechitățile existente în sănătate și bunăstare în interiorul și între țări. De aceea, de Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie 2021, OMS lansează solicitarea de a răspunde la 5 acțiuni urgente pentru îmbunătățirea sănătății tuturor oamenilor.

Third slide

Îngrijirea paliativă este un drept fundamental al omului. Cele trei probleme pe care paliația le rezolvă

02 aprilie, 2021, 14:44

Vizualizări: 1066

Dincolo de aspectul uman și etic, guvernele lumii au obligația legală de a asigura servicii de îngrijire paliativă pentru oamenii grav bolnavi care se află în ultimele luni de viață. De altfel, statele trebuie să înțeleagă foarte clar că acest complex de servicii depășește cu mult aspectul medical și se extinde către grija privind starea socială, psihologică a persoanei, dar și a familiei care are grijă de bolnav.

Third slide

Victimele colaterale ale pandemiei: decesul intrauterin al fătului și mortalitatea maternă au crescut cu aproximativ o treime în timpul pandemiei

02 aprilie, 2021, 14:10

Vizualizări: 1025

Rezultatele sarcinii pentru mame și bebeluși s-au înrăutățit în timpul pandemiei COVID-19, arată rezultatele unei meta-analize din 40 de studii care reprezintă 17 țări, publicată ieri în revista The Lancet Global Health.

Third slide

Îngrijirea paliativă nu trebuie confundată cu moartea asistată. Cum stabilim cine are nevoie de îngrijiri paliative și cum evaluăm nevoile pacientului

31 martie, 2021, 21:29

Vizualizări: 1171

Îngrijirile paliative pot fi adesea văzute pur și simplu ca o acordare de medicamente pentru calmarea durerii. Rațiunea îngrijirilor paliative include cu siguranță nevoia de ameliorare a durerii și a altor simptome dureroase, dar merge mult mai departe și include eforturi de îmbunătățire a calității vieții și chiar influențează evoluția bolii într-un mod pozitiv.

Third slide

Cum a apărut virusul Sars-Cov-2 și cum s-a transmis la oameni? Ipotezele experților OMS, după vizita în China

30 martie, 2021, 11:01

Vizualizări: 871

Un studiu recent al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) realizat în China denotă faptul că transmisia virusului SARS-CoV-2 de la lilieci la oameni s-a realizat, cel mai probabil, prin intermediul unei alte specii de animale, iar scenariul că virusul ar fi fost creat artificial în laborator este puțin probabil, scrie The Associated Press (AP).