Știri Externe

Third slide

Doar 5 la sută din cei care merg la toaletă, își spală mâinile corect

13 iunie, 2013, 18:27

Vizualizări: 1283

95 la sută din persoanele care folosesc o toaletă nu-și spală mâinile suficient de bine. Acesta e rezultatul unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Michigan. Potrivit savanților, doar 5 la sută din locuitorii Statelor Unite se spală pe mâini destul de mult timp pentru a distruge toate bacteriile patogene.

Third slide

Băuturile carbogazoase cresc riscul de diabet

13 iunie, 2013, 15:52

Vizualizări: 1282

Numeroase studii realizate în Statele Unite, dar și în Europa, arată că băuturile carbogazoase sunt contraindicate. Savanții susțin că acestea sporesc riscul îmbolnăvirii de diabet zaharat de tip 2, scrie worldhealth.net.

Third slide

Produsele modificate genetic provoacă leucemie și anemie

13 iunie, 2013, 10:15

Vizualizări: 687

Produsele modificate genetic provoacă leucemie și anemie. Potrivit unui recent studiu, genele folosite la crearea unor plante rezistente la insecte au un efect nociv asupra celulelor sangvine și celor a măduvei osoase. Chiar și în cantități foarte mici, produsele modificate genetic afectează organismul, scrie Natural News.

Third slide

Cele mai răspândite contraceptive au provocat 23 de decese

12 iunie, 2013, 19:35

Vizualizări: 1127

Cel puţin 23 de femei din Canada care luau contraceptivele Yaz şi Yasmin, unele dintre cele mai răspândite anticoncepționale, au murit din cauza formării unor cheaguri de sânge, anunță Ministerul Sănătăţii de la Ottawa, citat de agenția Agerpres cu referire la postul public de televiziune din Canada, CBC.

Third slide

Criză de sănătate publică - tot mai puține mame își alaptează copii

12 iunie, 2013, 18:47

Vizualizări: 1212

Mexicul se confruntă cu o criză cu o criză de sănătate publică, în legătură cu faptul că numărul mămicilor din această țară care au renunțat la alăptat în ultimii șase ani a căpătat proporții îngrijorătoare, informează.

Third slide

Vitamina C scade tensiunea arterială

12 iunie, 2013, 18:29

Vizualizări: 576

Vitamina C nu este bună doar pentru întărirea sistemului osos sau tratării răcelilor. Un studiu complex realizat de savanții de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite, arată că aceasta are un rol important și în reducerea tensiunii arteriale.

Third slide

Reguli noi pentru hrana bebeluşilor, dietele speciale şi produsele fără calorii

12 iunie, 2013, 10:40

Vizualizări: 226

Parlamentul European a stabilit reguli noi pentru etichetarea şi conţinutul laptelui pentru bebeluşi, dar şi alimentele pentru diete speciale medicale, anunţă Agerpres. Potrivit unei legi aprobate marţi, în cadrul sesiunii parlamentare de la Strasbourg, acestea vor fi mai bine definite pentru a-i proteja pe consumatori şi a sublinia diferenţele dintre alimentele pentru consum normal şi cele pentru grupuri specifice.

Third slide

Stomatologia, în topul acuzațiilor de malpraxis în Germania

12 iunie, 2013, 10:22

Vizualizări: 1593

Cele mai numeroase plângeri la adresa medicilor din Germania sunt înregistrate în domeniile stomatologiei, asistenței medicale și ginecologiei. Concluzia reiese din statisticile referitoare la cazurile de malpraxis din această țară, publicate recent de Asociaţia Națională a Fondurilor Asigurărilor Sociale din Germania.

Third slide

Un spital privat din București face gratuit operații pe creier și pentru obezitate. Prima operație pe creier a fost efectuată cu succes

11 iunie, 2013, 20:21

Vizualizări: 673

Medicii unui spital privat din capital României vor efectua lunar sau trimestrial operații pro bono în domeniul neurochirurgiei, chirurgiei obezității și ginecologiei oncologice. Prima operație gratuită a fost una extrem de dificilă de extirpare a unei tumori pe creier gigant care îi amenința vederea pacientului, transmite evz.ro

Third slide

12 minute de exerciții fizice pe săptămână sunt suficiente să te mențină în cea mai bună formă

11 iunie, 2013, 17:51

Vizualizări: 892

Să te menții în formă nu înseamnă că trebuie neapărat să petreci ore în șir în sălile de gimnastică, trâgând de fiare sau alergând pe bandă până la epuizare, scrie Natural News. Un studiu recent, efectuat de cercetătorii de la Universitatea norvegiană de Știință și Tehnologie, arată că, săptămânal, sunt suficiente 12 minute de activitate fizică intensă, pentru a menține nivelul ridicat de oxigen în țesuturile corpului și a reduce tensiunea arterială.