Știri Externe

Third slide

Alimentele care îmbunătățesc funcționarea creierului

05 iunie, 2013, 12:57

Vizualizări: 1724

Substanțele din alimentele pe care le consumăm zilnic pătrund în sânge și, inevitabil, influențează felul în care ne simțim, capacitatea noastră de muncă și cea de a gândi. În acest fel, alegerea corectă a unor ingrediente poate îmbunătăți capacitățile cognitive ale creierului uman cu 20 la sută, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Third slide

10 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre cancer

05 iunie, 2013, 12:17

Vizualizări: 1042

Cancerul este o boală care nu face diferențe între categoriile de vârstă și îi poate afecta atât pe cei săraci, cât și pe cei bogați, bărbați și femei deopotrivă. Tumorile maligne provoacă, în prezent, cele mai multe decese din lume, în special în țările în curs de dezvoltare.

Third slide

Bărbații se simt mai atrăgători fizic după ce au devenit tătici, nu însă și femeile, după nașterea unui copil

04 iunie, 2013, 16:30

Vizualizări: 544

Bărbații se simt mult mai arătoși după ce devin tătici, iar asta pentru că pruncul, în propria lor închipuire, le demonstrează virilitatea, scrie Daily Mail. Nu la fel se simt, însă, și femeile care, după nașterea unui copil, au impresia că sunt mai puțin atractive.

Third slide

Apel pentru un nou consens global asupra diagnosticului de moarte

04 iunie, 2013, 15:36

Vizualizări: 685

Este nevoie de noi cercetări și alte directive cu privire la momentul și modul în care este pus un diagnostic de moarte. Sugestia a fost făcută de mai mulți medici, în cadrul unei reuniuni a anesteziștilor europeni desfășurată recent, informează BBC.

Third slide

Descoperire extraordinară: eficacitatea „superalimentelor” în lupta contra cancerului, demonstrată în premieră

04 iunie, 2013, 10:58

Vizualizări: 693

Un studiu fără precedent a demonstrat pentru prima dată eficacitatea „superalimentelor” în lupta contra cancerului de prostată. În cadrul cercetării, bărbaţii care fuseseră trataţi chirurgical sau cu ajutorul radioterapiei au primit o capsulă ce conţinea esenţă de rodie, ceai verde, turmeric şi broccoli, transmite Descopera.ro, cu referință la The Telegraph.

Third slide

Studiu: Insomnia poate provoca gânduri suicidale

04 iunie, 2013, 09:50

Vizualizări: 1332

Problemele legate de somn, care se manifestă pe o perioadă lungă de timp, pot provoca idei suicidale. Aceasta este concluzia studiului realizat de un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania, din Statele Unite, citați de Med Page Today.

Third slide

Rusia înăsprește măsurile de luptă contra tabagismului

03 iunie, 2013, 15:35

Vizualizări: 257

Publicitatea la țigări și fumatul în locurile publice au fost strict interzise printr-o lege, care a intrat în vigoare în Rusia din primele zile ale lunii iunie, transmite BBC. Astfel, dependenții de nicotină trebuie să renunțe la acest viciu la locurile de muncă, pe scările blocului, în autobuze și alte mijloace de transport în comun, precum și într-un perimetru de 15 metri distanță de stațiile de autobuz și aeroporturi.

Third slide

Donarea de sânge, benefică pentru organism

03 iunie, 2013, 17:25

Vizualizări: 280

Donarea sistematică de sânge reduce riscul atacurilor de cord și chiar de cancer. Totodată, scade excesul de fier din sânge și cel al de grăsimilor așezate pe vasele sangvine, susține un grup de cercetători, citați de Daily Mail. Studiul, publicat de Jurnalul Asociației Medicale Americane, mai arată că fiecare donare de sânge duce și la arderea a cel puțin 650 de calorii.

Third slide

Profesii care te îngrașă

03 iunie, 2013, 10:45

Vizualizări: 1261

Savanții anunță: șefii sunt cei mai puțin expuși riscului de a se îngrășa. În schimb, potrivit cercetătorilor britanici, funcționarii publici, profesorii și inginerii sunt în topul celor care prind cu ușurință kilograme în plus. La celălalt pol sunt muncitorii și oamenii de știință, arată rezultatele unui studiu, citat de Daily Mail.

Third slide

Austeritatea duce la suicid

01 iunie, 2013, 13:25

Vizualizări: 1234

Măsurile de austeritate au efecte negative asupra stării de sănătate a populației din Europa și America de Nord. Reducerile bugetare duc la tot mai multe tentative de suicid, depresie, boli infecțioase și reduc accesul populației la serviciile de asistență medicală, arată rezultatele unui studiului realizat de economistul David Stuckler, de la Universitatea Oxford, și medicul Sanjay Basu, de la Universitatea Stanford.