Interviuri

Third slide

Interviu cu Anatolie Balanețchi, directorul Spitalului Raional Ștefan Vodă: „Nu avem niciun doctor care să aibă mai puțin de 40 de ani. În ultimii cinci ani am angajat un singur specialist”

23 august, 2013, 14:31

Vizualizări: 1751

După ce a fost medic terapeut mai bine de două decenii, a acceptat provocarea de a fi director al Spitalului Raional Ștefan Vodă. La începutul carierei în medicină a fost nevoit să suporte lipsuri, deoarece nu primea salariul chiar și câte șase luni, de aceea, spune el, când ajuns în fotoliul de manager și-a dorit să schimbe mai multe lucruri.

Third slide

Interviu cu jurnalistul Vitalie Dogaru: „În spitalele noastre medicii tac şi fac, iar pacienții preferă să lase sistemul să aibă grijă de ei”

19 august, 2013, 10:33

Vizualizări: 2416

De trei ani programul de muncă i-a schimbat viaţa. I-a rărit prietenii, l-a dezvăţat să meargă pe jos, la teatru şi întâlniri cu amicii. L-a făcut să pună mai multe întrebări fără a obţine întotdeauna şi răspunsuri.

Third slide

Interviu cu Lidia Crăciun, directorul Spitalului Raional Ungheni: „Nu știu de ce s-a creat impresia eronată potrivit căreia medicii sunt cei mai corupți ”

16 august, 2013, 13:27

Vizualizări: 2830

Este directorul Spitalului Raional Ungheni de trei ani. Spune și-ar fi dorit să nu renunțe la activitatea de medic terapeut, iar astăzi îi este dor de pacienți. Recunoaște că nu duce un mod de viață sănătos și este mândră de medicii cu care lucrează.

Third slide

Prof. Irinel Popescu, Institutul Clinic Fundeni: "Programul de transplant hepatic cunoaște un moment de dezvoltare fără precedent. Suntem deciși să-i ajutăm și pe colegii din Moldova"

12 august, 2013, 10:48

Vizualizări: 2117

Programul de transplant hepatic din România a cunoscut o ascensiune fără precedent. Astfel, numărul celor care au căpătat o viață nouă după transplant a crescut la aproape 80 într-un singur an. Acest lucru s-a datorat rudelor persoanelor aflate în moarte cerebrală care au fost receptivi și nu s-au ferit să facă un gest nobil.

Third slide

Interviu cu Sergiu Sochircă, directorul Spitalului Raional Florești: „Sunt nevoit să accept la muncă specialiști cu pregătire mai proastă, pentru că altfel nu am cu cine lucra”

09 august, 2013, 13:53

Vizualizări: 3223

Este directorul Spitalului Raional Florești de doar 7 luni. A preluat conducerea instituției cu datorii de 6 milioane de lei. A reușit să scape de jumătate dintre ele, economisind din banii rezervați pentru medicamente. S-a apucat să dezvolte infrastructura instituției și se consideră un norocos că are parteneri niște agenți economici olandezi..

Third slide

Interviu cu jurnalistul Vasile Botnaru „Sistemul nostru de sănătate este ca o căruţă. Nu schimbăm caii, în schimb desenăm floricele pe vehicul”

05 august, 2013, 13:01

Vizualizări: 3249

Merge la înot în fiecare dimineață, iar în loc de un codru de pâine mare, uns cu unt, cașcaval și cârnaț, mănâncă terci de ovăz, pregătit cu mare grijă de soția sa. Recunoaște că nu-i foarte apetisant, dar e sănătos. A avut ocazia fericită să se trateze în străinătate și are cu ce compara spitalele noastre. Din păcate, nu crede că va ajunge să vadă astfel de instituții medicale și la noi. Are încredere în medicii moldoveni, numai dacă a avut timp să se informeze despre cel care urmează să-l trat

Third slide

Interviu cu Ion Gușanu, directorul Spitalului Raional Leova: Am fost obligat să devin director. Știu că nu am reușit să fac multe lucruri, iar pe unele nu le pot face nici acum

02 august, 2013, 15:47

Vizualizări: 2990

Este unul dintre cei mai longevivi directori de spitale din Moldova. Recunoaște că provocarea nu i-a fost pe plac, pentru că a fost „impus” să fie director de către oficialii de la Consiliul Raional. După mai bine de 30 de ani de gestionarea a spitalului, spune că regretă că reformele din sănătate i-au blocat o parte din proiectele începute.

Third slide

Preotul Vasile Ciobanu: „Atunci când medicul se transformă în comerciant s-a terminat cu medicina. Doctorii buni stau la poarta raiului, deoarece ei se află zilnic între ofurile și vaietele noastre”

29 iulie, 2013, 10:57

Vizualizări: 2870

Unora li s-ar părea că preoții nu prea au nimic de spus despre medicină. Alții poate se gândesc că slujitorii Bisericii sunt prea îndoctrinați. Vă puteți convinge de contrariul citind un interviu cu părintele Pavel Ciobanu, parohul Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Costeşti, Ialoveni. Inițial, și-a dorit să devină jurnalist, dar viața i-a pregătit altă surpriză. A muncit câțiva ani în Cuba, în calitate de traducător la o fabrică de textile. Se temea cumplit, de preoție, dar

Third slide

Interviu cu Tudor Iurcu, directorul Spitalului Raional Ocnița: Lucrez cu 40 de medici pensionari din totalul de 69 de angajați. Am spitalul cu datorii enorme. Nici acum nu putem scăpa de ele

26 iulie, 2013, 12:12

Vizualizări: 2150

A devenit director al Spitalului Raional Ocnița acum cinci ani. A preluat funcția de manager când instituția avea datorii de care nu poate scăpa nici astăzi. Recunoaște că spitalul, dar și pacienții din raionul Ocnița au nevoie de mai mulți medici, însă niciun tânăr specialist nu acceptă să lucreze aici.

Third slide

Interviu cu directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Alexandru Coman: „N-am venit la Agenție să fac revoluție, ci evoluție”

22 iulie, 2013, 11:00

Vizualizări: 4239

Venirea lui în fruntea Agenției Medicamentului a fost o surpriză. Este din mediul de afaceri, mai exact din domeniul petrolier. Recunoaște că a fost rugat de către fostul premier, Vlad Filat, să facă ordine în această instituție. Deși pare greu de crezut, dar a lăsat cea mai profitabilă afacere din lume pentru o instituție bugetară, pentru că orice activitate nouă pentru el este, în primul rând, incitantă. Chiar și așa, încă nu s-a obișnuit cu salariul de bugetar. Citiți un interviu cu directoru