Tag:

Third slide

Peste 70 de oameni au ajuns cu fracturi și traume la spital din cauza poleiului de pe străzi

17 decembrie, 2018, 12:23

Vizualizări: 72

Poleiul le-a dat mari dureri de cap nu doar șoferilor, dar și medicilor de la urgență. În doar 24 de ore, 73 de persoane au avut nevoie de îngrijiri, după ce s-au adresat cu diverse fracturi. Dintre aceștia 16 au fost spitalizați.

Third slide

Ce provoacă alergia la carne și de ce tot mai mulți oameni suferă de această maladie

17 decembrie, 2018, 10:57

Vizualizări: 61

Tami McGraw trăiește împreună cu soțul și unul dintre copiii săi la marginea orașului Capela Hill din Carolina de Nord. De ani buni, Tami nu poate să mănânce carne de vită sau de porc, să bea lapte, să mănânce brânză sau orice alt produs preparat din carne de animale. Oriunde merge, poartă o serie de tablete care pot învinge un atac de alergie și un EpiPen cu injecție automată care poate să o scoată din șocul anafilactic.

Third slide

Ministerul Sănătății trebuie să excludă mai multe prevederi din proiectul de hotărâre care favorizează produsele din tutun care nu arde

14 decembrie, 2018, 19:07

Vizualizări: 390

Experții în sănătate de la Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS) cer Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să excludă din nota informativă a proiectului care favorizează plasarea pe piață a produselor din tutun care nu arde mai multe prevederi ce contravin legislației privind supravegherea de stat a sănătății publice.

Third slide

Boris Gîlca: „În primul an de liberă practică, un medic de familie va ajunge la un salariu motivant de 10 mii de lei, care se va forma și va crește, în funcție de indicatorii de sănătate obținuți”

14 decembrie, 2018, 17:57

Vizualizări: 1424

Săptămâna aceasta, Centrul pentru Politici și analize în Sănătate (Centrul PAS) a lansat un studiu care arată că moldovenii sunt destul de mulțumiți de calitatea serviciilor medicale prestate de către spitale și chiar le-ar recomanda și altora, dacă ar avea nevoie.

Third slide

Viorel Vetrilă, directorul Spitalului Clinic de Traumatologie și Ortopedie a fost demis

14 decembrie, 2018, 14:50

Vizualizări: 4422

Asta s-a întâmplat după ce ieri, ministra sănătății, Silvia Radu a efectuat o vizită inopinată la spitalul cu pricina. Aceasta spune că a depistat aici mai multe nereguli și abateri de la normele legale. Ministra a cerut fostului director, Viorel Vetrilă să depună și o declarație de avere și interese personale. Interimatul acestuia va fi ocupat de către actualul director medical al Institutului de Medicină Urgentă, Sergiu Ștepa.

Third slide

The public health specialists from the Ministry of Health did not participate in the development of the document that permits the promotion of iQOS

14 decembrie, 2018, 12:20

Vizualizări: 288

The specialists from the Public Health Policies Department of the Ministry of Health, Labor and Social Protection did not participate in the development of the draft decision to amend two sanitary regulations on tobacco control in Moldova.

Third slide

The Ministry of Health is openly lobbying for a cigarette manufacturer, arguing that devices would be less harmful for health

14 decembrie, 2018, 11:18

Vizualizări: 550

Tobacco control legislation will undergo further changes. The Ministry of Health launches public debates on a draft decision favoring the entering on the market of heated tobacco products, although such a notion is not regulated in the Tobacco Control Act.

Third slide

Specialiștii în sănătate publică de la Ministerul Sănătății nu au participat la elaborarea documentului care permite promovarea iQOS. „Cineva vrea cu mâinile ministerului să favorizeze aceste produse”

13 decembrie, 2018, 16:45

Vizualizări: 900

Specialiștii de la Direcția politici în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu au fost implicați în elaborarea proiectului de hotărâre prin care urmează să fie operate modificări la două regulamente sanitare ce țin de controlul tutunului în Moldova.

Third slide

O adolescentă din Moldova, care a învins cancerul, a scris o carte despre boala ce i-a marcat viața

13 decembrie, 2018, 15:53

Vizualizări: 1836

Timp de șapte luni de zile holurile Spitalului Oncologic îi deveniseră casă, școală, recreere. Nu i-a fost ușor, lungile ședințe de chimioterapie o epuizau în totalitate. Simțea uneori că nu va mai ajunge să vadă răsăritul soarelui, dar toate astea, astăzi au rămas, spre fericirea ei, o amintire tristă, pe care Nicoleta Negrescu din Hâncești le-a descris în cartea „Lupta cu mine”.

Third slide

Ministerul Sănătății face deschis lobby în favoarea unui producător de țigări, argumentând că dispozitivele ar fi mai puțin periculoase pentru sănătate

13 decembrie, 2018, 12:54

Vizualizări: 2590

Legislația în domeniul controlului tutunului va suferi din nou modificări. Ministerul Sănătății propune spre dezbateri publice un proiect de hotărâre care favorizează plasarea pe piață a produselor din tutun care nu arde, deși o asemenea noțiune nu este reglementată în Legea privind controlul tutunului.